KPSS ücreti yeniden belirlendi!

KPSS ücreti yeniden belirlendi!

19 Mart 2017 Pazar 10:54
KPSS ücreti yeniden belirlendi!
 

KPSS'de eleştiri yağmuruna tutulan ücret konusunda yeni bir düzenleme yapıldı.


KPSS'de tepki çeken ücret yeniden belirlendi. ÖSYM'den yapılan açıklamada "KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine karar verildi" denildi.


DAHA ÖNCE 420 LİRA OLARAK DUYURULMUŞTU


ÖSYM, daha önce yayımladığı KPSS kılavuzundan Genel Kültür Genel Yetenek ve KPSS Alan Bilgisi sınavlarına giren bir adaydan 420 TL ücret alacağını belirtmişti.


Memurlar.net'in haberine göre KPSS Alan bilgisi sınavına girecek bir aday 360 TL değil 120 TL sınav ücreti ödeyecek. 60 lira Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav ücreti eklenince KPSS Genel Kültür -Genel Yetenek ve Alan Bilgisi oturumlarına giren bir aday toplam 180 TL ücret ödeyecek.


 
Son Güncelleme: 19.03.2017 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3