İstanbul'un içme suyu tehdit altında

İstanbul'un içme suyu tehdit altında

19 Mart 2017 Pazar 11:00
İstanbul'un içme suyu tehdit altında

Sazlıdere Barajı’nın içler acısı durumu


İstanbullunun içme suyunu karşılayan ve önemli kaynaklardan olan Sazlıdere Barajı çevresine dökülen kimyasal atıklar ve inşaat molozları nedeniyle içme suyu havzası tehlike altında.



BARAJIN İÇLER ACISI DURUMU!


Geçtiğimiz aylarda fosseptik kuyusundan sızan atıklar ve pis sularla gündeme gelen Sazlıdere Barajı’nın içler acısı durumunu devam ediyor. 1998 yılında kurulan yıllık 55 milyon m³ kapasitesindeki Sazlıdere Barajı, çevresine dökülen kimyasal atıklar ve inşaat molozları nedeniyle tehlike altındadır. Dolayısıyla İstanbul’un içme suyu da tehlike altındadır. Son dönemlerde Sazlıdere Barajı, hafriyat atıklarıyla dolduruluyor Sazlıdere Barajı çevresine dökülen kimyasal atıklar ve inşaat atıkları barajın demografik yapısını değiştiriyor. İBB Meclisi CHP Üyesi Süleyman Kolcuoğlu hazırladığı yazılı soru önergesi ile konuyu meclise taşıdı.



İSTANBULLULAAR MERAK EDİYOR


Sazlıdere Barajı’nın giriş çıkışları belli olduğu halde bu atıklar nasıl dökülmüştür? Bu dökülen hafriyatlarla ilgili uygulanan para cezaları var mıdır? Varsa miktarı ne kadardır? Baraj etrafındaki dökülen hafriyatların temizlenmesiyle ilgili ne zaman harekete geçmeyi düşünüyorsunuz? Barajın çevresindeki atıkların baraj suyuna etkisi tespit edilmiş midir? Baraj ile ilgili en son su analizi ne zaman yapılmıştır?


Pis sularla gündeme gelmişti


Geçtiğimiz aylarda, Küçükçekmece Gölü'ne 6 kilometre uzaklıkta 1998'de kurulan Sazlıdere Barajı'na da lağım suları karıştığı iddia edilmişti. Arnavutköy'e bağlı 460 haneli Sazlıbosna köyüne yapılan fosseptik kuyusu kısa sürede yetersiz kaldı. Taşan kuyudan sızan atıklar iddiaya göre içme suyuna karışıyor. Sazlıbosna Köyü Muhtarı Oktay Teke, 11 yıldır aralıklarla süren bu durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Arnavutköy Belediyesi ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bildirdiklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini söyledi.


Son Güncelleme: 19.03.2017 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3