Çevreciler Beykoz Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

Yaşam savunucuları, tarihi Beykoz Çayırı'nın ranta açılmasına karşı topladıkları imzaları Beykoz Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak teslim etti

Çevreciler Beykoz Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

Yaşam savunucuları, tarihi Beykoz Çayırı'nın ranta açılmasına karşı topladıkları imzaları Beykoz Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak teslim etti

01 Aralık 2021 Çarşamba 16:31
Çevreciler Beykoz Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

“Beykoz Çayırı çayır kalacak!”

İstanbul’da Beykoz Çevre Dayanışması ve Beykoz Kent Dayanışması gönüllüleri tarihi Beykoz Çayırı’na yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi’ne karşı topladıkları imzaları Beykoz Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından teslim etti. Yaşam savunucuları, “Ormanların, çayırın, yaşam alanlarımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz!” dedi.

Belediye önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, “Beykoz Çayırı, çayır kalacak” yazılı bir pankart açarak sık sık “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganı attı. Yaşam savunucuları, açıklamalarında bu sabah (30 Kasım) Resmi Gazete’de yayımlanan “Orman Kanununda yapılan değişikliğe göre kamu yararı ve zaruret bulunması halinde ormanlık alanlarda yapılaşmaya izin verilecek” maddesiyle uyandıklarını ifade etti. Beykoz ormanlarının katliamının bununla sınırlı kalmayacağını belirten yaşam savunucuları, buna izin vermeyeceklerini ve ormanların özel olamayacağını, “kamulaştırılsın veya koruma altına alınsın” talebiyle mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

MEŞRU DEĞİL

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu sabah saray rejiminin ormanlara yeni bir saldırısı ile uyandık. Resmi Gazetede yayınlanan Orman Kanununda yapılan değişikliğe göre kamu yararı ve zaruret bulunması halinde ormanlık alanlarda yapılaşmaya izin verilecek. Maden işletmelerinden camiye, hava limanından atış poligonuna kadar bir çok yapıyı öngören bu kanun değişikliği meşru değildir.

“Kamu yararı diye bahsettikleri şirketlere yarardır, ranttır, talandır”

Kamu yararı diye bahsettikleri şirketlere yarardır, ranttır, talandır. Gün geçtikçe büyüyen iklim krizi tüm canların yaşamını tehdit ediyor. İnsanlar bu iklim krizinin pençesinde yaşamaya çalışıyor. Ve tabii ki iklim krizinden en çok etkilenen yine yoksullar oluyor. Bir çok canlı kapitalizmin yarattığı iklim krizi sebebiyle yaşamını yitiriyor. Dereler kuruyor, denizler müsilajla kaplanıyor, ormanlar yanıyor. Kapitalizm ve saray rejimi iklim krizini günden güne derinleştirirken aynı zamanda iklim kriziyle mücadele ediyormuş yalanlarıyla insanları kandırıyor.

Açıklamanın ardından Beykoz Çayırı için toplanılan dilekçeler Beykoz Belediyesi’ne teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72