KAPAK GÖRKEM'İ HAYATA BAĞLADI

Ataşehir'e kapak yağıyor. Toplanan kapaklar engelli aracına dönüştürülüyor.

KAPAK GÖRKEM'İ HAYATA BAĞLADI

Ataşehir'e kapak yağıyor. Toplanan kapaklar engelli aracına dönüştürülüyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
KAPAK GÖRKEM'İ  HAYATA BAĞLADI

Ataşehir Belediyesi'nin tüm Türkiye'ye yayılan ‘Kapak topluyor, engelleri aşıyoruz' kampanyasından elde edilen tekerlekli sandalye, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan engelli çocuğu hayata bağladı

Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan, ‘Kapak topluyor, engelleri aşıyoruz' kampanyası yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılırken; ilgi gören kampanyanın meyveleri de bir bir alınmaya başladı. Türkiye'nin her tarafından Ataşehir'e kapak yağıyor. Toplanan kapaklar engelli aracına dönüştürülüyor.

 

BİLECİK'EUMUTGÖTÜRDÜ

Kampanyadan elde edilen tekerlekli tekerlekli bir sandalye de Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki engelli Görkem'e ulaştırıldı. AKUT ekibi ve Bozüyük'te kampanyanın başlatılmasını sağlayan Nilay Mert, 250 kilogram pet şişe kapağı karşılığında aldıkları tekerlekli sandalyeyi Görkem Gümüş'e evinde teslim etti.

 

% 99 ORANINDAÖZÜRLÜ!

Nilay Mert, Bozüyük Özürlüler ve Engelliler Derneği aracılığıyla Görkem'e ulaştıklarını belirterek, “Kampanyada toplanan plastik kapaklar engellilere umut oluyor. İlk sandalyemizi yüzde 99 oranında özrü olan Görkem Gümüş'e verdik. Umut artık bu sandalye sayesinde hayata yeniden utunacak. Ailesinin mutluluğu ise bu kampanyanın en anlamlı hediyesi” dedi.

 

Baba bile

terketmiş

Görkem'in annesi Selma Gümüş, hamileyken kocası doktora götürmediği için oğlunun 6,5 aylık doğduğunu ve yüzde 99 oranında engelli olduğunu söyledi. Anne Gümüş, “Görkem zihinsel engelliler okuluna gidiyor. Fakat fizik tedavisi az geliyor. Doktorlar, Görkem'in nöbet geçirdiği için gördüğü çoğu şeyi unuttuğunu söyledi. Maddi sıkıntı yüzünden oğlumu tedavi ettiremiyorum. İyileşeceğine dair çimde hala bir umut taşıyorum. Oğlumla beraber annemin evinde kalıyorum. Geçimimizi babam vefat ettikten sonra anneme kalan dul maaşıyla sağlıyoruz. Eşim, Görkem'i 2005 yılından beri görmeye bile gelmiyor. Çocuğum engelli olduğu için onu istemiyor. Boşanma davamız sürüyor" dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72