İMAMOĞLU'ndan İKİNCİ ZAM MÜJDESİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB, İSKİ, İETT ve iştirak şirketlerinde çalışan personele yüksek enflasyon nedeniyle 2022 yılında 2. kez ücret artışı yapma kararı aldıklarını açıkladı.

İMAMOĞLU'ndan İKİNCİ ZAM MÜJDESİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB, İSKİ, İETT ve iştirak şirketlerinde çalışan personele yüksek enflasyon nedeniyle 2022 yılında 2. kez ücret artışı yapma kararı aldıklarını açıkladı.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 20:28
İMAMOĞLU'ndan İKİNCİ ZAM MÜJDESİ

İMAMOĞLU'ndan İKİNCİ ZAM MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İBB, İSKİ, İETT ve iştiraklerimizde yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2. kez ücret artışı yapma kararı aldık.

Çalışanlarımızın bir bölümü 2. ücret artışlarını Temmuz itibariyle, bir bölümü de Eylül'de alacak. Sendikalarımızla el sıkışarak atacağımız bu adımımız hayırlı olsun” dedi.

“YÜKSEK ENFLASYON OLUMSUZ ETKİLİYOR”

İBB'den de konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapıldı. Açıklamanın satır başları ile şöyle:

* Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlar herkesin malumudur. Bir süredir devam eden yüksek enflasyon ne yazık ki çalışanlarımızı da olumsuz yönde etkilemektedir.

* İBB, İSKİ, İETT ve İştirak şirketlerimizde yaklaşık 86 bin çalışma arkadaşımız bulunmaktadır. Düşük enflasyon döneminde yılda bir kez ücret ayarlaması yeterli olmakta iken, son dönemde süregelen yüksek enflasyon, yapılan maaş artışlarının, ne yazık ki, etkisini zayıflatmış, çalışanlarımızı da mağdur etmiştir.

“ÜCRET SİSTEMİNDE GÜNCELLEME ŞART OLDU”

* Mevcut Toplu İş Sözleşmelerimiz gereği, yılda bir kez yaptığımız ücret artışları çalışanlarımız açısından artık zorlayıcı boyuta gelmiştir. Bu nedenle ücret yönetim sistemimizde bir güncellemeye gitmek şart olmuştur. İlgili sendikalarımızla da yaptığımız istişarelerde bu ihtiyaç karşılıklı olarak paylaşılmıştır.

ÜCRET ARTIŞI NASIL OLACAK?

* Bu doğrultuda, halihazırda toplu İş sözleşmesi görüşmeleri devam eden çalışma arkadaşlarımız ile memur ve sözleşmeli memur çalışma arkadaşlarımız haricinde kalan;

* Ocak döneminde ücret artışı yapılan çalışanlarımız için Ocak ayındaki temel brüt ücretlerine 2022 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranında Temmuz ayından geçerli olacak şekilde düzenleme yapmaya,

* Mart döneminde ücret artışı yapılan çalışanlarımız için Mart ayındaki temel brüt ücretlerine Mart-Ağustos dönemi gerçekleşecek olan enflasyon oranında Eylül ayında düzenleme yapmaya,

* 2023 ve sonrası için de yıllık enflasyon oranı %15'in altına inene kadar TİS'lerde de ilgili sosyal taraflarla el sıkışarak 6 ayda bir ücret artışı yapmaya prensip olarak karar verdik.

 EK PROTOKOLLER YAPILACAK

* Bu doğrultuda şifahi olarak, görüş alışverişinde bulunduğumuz, konuya yaklaşımımız konusunda olumlu geri dönüşler aldığımız ilgili işçi sendikalarımızla hızla bir araya gelerek sözleşmelerimize ek protokollerimizi yapmayı ve uygulamaya hızlıca geçmeyi arzuluyoruz.

* Yeni ücret yönetim prensiplerimizin daha adil, daha yaşanabilir, daha yenilikçi İstanbul için canla başla çalışan çalışma arkadaşlarımızın hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmasını diliyoruz. 16 milyon İstanbullu için tüm gayretimizle büyük İBB ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.

Sözcü Gazetesi


 

Son Güncelleme: 13.08.2022 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72