Taksici esnafı bu kez daha kararlı!

Taksici cinayetleri ve gasplara karşı yükselen öfke seli her geçen gün kabarıyor.

Taksici esnafı bu kez daha kararlı!

Taksici cinayetleri ve gasplara karşı yükselen öfke seli her geçen gün kabarıyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Taksici esnafı bu  kez daha kararlı!

Haftaya kontak kapatacak olan taksici esnafı, yetkililerin sorunlarına çare bulmalarını bekliyor.

 Birleşik Taksiciler Derneği, haftaya perşembe günü 14.00-24.00 saatleri arasında İstanbul genelinde ‘kontak kapama' eylemi yapılacağını açıkladı. Dernek Başkanı Memduh Çırak, vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı. Çırak, eylemin uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacağını belirterek, “Biz sosyal güvencesiz çalıştığımız için her gün ölüyoruz zaten” dedi.

 Açıklamada; “İstanbul'daki tüm şoför arkadaşlarımızın desteğiyle kontak kapatacağız. Bunun başlıca nedeni Üsküdar'da gasp sonucu bir arkadaşımızı kaybetmemiz ve can güvenliğimizin olmaması. Bu, uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacaktır. Sıkıntılarımızın çözümü sonrasında umuyoruz, halkın da İstanbul'daki taksilerden şikayetleri azalacak” dendi.

Derneğin eylem çağrısına taksicilerden de destek geldi. Eyleme katılacağını belirten bir taksi şoförü, yapacakları eylemin geç kalınmış bir eylem olduğunu söyledi. Desteğini korna çalarak gösteren taksici, “Bu eylem 10 sene önce yapılmış olsaydı, şu an taksi camiası ve taksi şoförleri bambaşka bir yerde olacaktı. Yakıt zamları aldı başını gidiyor” şeklinde konuştu.

Eyleme destek vereceğini açıklayan bir başka taksi şoförü de, eylemin mesleki sorunlarla alakalı olacağını belirtti. Amaçlarının İstanbul halkını mağdur etmek olmadığını vurgulayan taksici, “Bu eylem, şoförlerin can güvenliği, SGK, yapılan taksimetre zammı, mazota ve yakıta gelen zamlarla alakalı bir tepki mitingi olacaktır. Amacımız, bizi temsil eden insanlara tepki göstermektir” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72