SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN İFLASININ RESMİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne borçlarını ödeyemeyen İsmail Erdem Başkanlığındaki Sancaktepe Belediyesi son çare olarak 2 önemli tesisi İBB’ye devretti. Borç batağındaki Sancaktepe Belediyesi ilçede sayısız arsayı satmış birçok taşınmazını devretmişti.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN İFLASININ RESMİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne borçlarını ödeyemeyen İsmail Erdem Başkanlığındaki Sancaktepe Belediyesi son çare olarak 2 önemli tesisi İBB’ye devretti. Borç batağındaki Sancaktepe Belediyesi ilçede sayısız arsayı satmış birçok taşınmazını devretmişti.

21 Eylül 2018 Cuma 15:30
SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN İFLASININ RESMİ!

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

Yaklaşık 400 milyon borcu bulunduğu öğrenilen İsmail Erdem Başkanlığındaki AK Partili Sancaktepe Belediyesi iflasın eşiğine gelmiş durumda. Taşınmazlarının ipotekli olmasından dolayı borç almakta zorlanan ancak geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde, önce 75 milyon TL borçlanma yetkisi alan ama daha sonra bu kararını iptal eden belediye son çare olarak taşınmazlarını devretmeye başladı. Sancaktepe’nin çok önemli 2 tesisi borçların ödenemediğinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

2 ÖNEMLİ TESİS DAHA ELDEN GİTTİ

Belediyeye ait 51 bin m2’lik arazi borçlarına karşılık İBB’ye devredildi. Karar; İBB meclisinde Eylül ayı oturumunda kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk- Altyapı, Mesken ve Emlak- Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek Raporu’nda görüşülen ilginç karara göre; Sancaktepe Belediyesi’ne ait Samandıra Mahallesi 8743 ada 2 parsel üzerindeki 2.110 metrekare taşınmaz, Yenidoğan Mahallesi 469 ada 5 parsel üzerindeki 49.454 metrekare arazi, 5393 sayılı kanunun 18. Maddesi (e) bendine istinaden bedelli devir yöntemiyle İBB’ye devredildi.

BATAN GEMİNİN MALLARI

DAHA NE KADAR BORÇ VAR Kİ

İBB 30 DÖNÜM ARAZİYİ İSTEMEDİ!

Öte yandan Sancaktepe Belediyesi’nin yine borçlarına karşılık İBB’ye vermeyi önerdiği Samandıra Mahallesi 8370 ada 1 parsel üzerindeki 30.000 metrekare arazi ise İBB tarafından beğenilmedi, bu arazi Sancaktepe Belediyesi’nde kaldı. Bu arsanın değeri milyonlarca lira iken İBB’nin bu arsayı ret etmesi kafaları karıştırdı ve akıllara şu soruyu getirdi: Sancaktepe’nin İBB’ye daha ne kadar borcu var?

İSMAİL ERDEM VE EKİBİ SATACAK NEYİ BIRAKTI?

Göreve geldiğinden beri Sancaktepe’nin en değerli arazilerini satan İsmail Erdem ve ekibi artık ilçede satacak ve devredecek bir şey bırakmadı. Bugüne kadar yaklaşık 200 milyon TL değerinde arsa satışı yapan ve sayısız taşınmazı devreden belediyenin hala 400 milyon TL borcunun olması ise tam bir hürsün olarak değerlendiriliyor.

“BU SALTANAT HEP SÜRECEK MANTIĞI VAR”

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu saltanat hep sürer bir mantığı var. Bu borçlar bu yüzden oluyor. Geçmiş belde dönemlerinden borç kalmazken, bugün 400 milyonluk borç akıl almaz değil. Bu güne kadar satışı yapılan arsa ve borçlara karşılık kurumlara devredilen taşınmazların toplamı 400 milyon TL. O günkü satılan arsaların değeri bugün 1 milyar lira. Bugün o arsaları satmayıp kat karşılığı verseydik 1.7 milyar lira belediyenin kasasında para olacaktı. Sancaktepe parsel parsel satılmaya devam ediyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72