MURAT KAPAN ÇATI ADAYA DESTEK İSTEDİ...

Maltepenin sevilen iş adamı ve siyasetçisi Murat KAPAN yaklaşan...

MURAT KAPAN ÇATI ADAYA DESTEK İSTEDİ...

Maltepenin sevilen iş adamı ve siyasetçisi Murat KAPAN yaklaşan...

07 Temmuz 2014 Pazartesi 15:08
MURAT KAPAN ÇATI ADAYA DESTEK İSTEDİ...

Maltepenin sevilen iş adamı ve siyasetçisi Murat KAPAN yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Öncelikle yapılacak bu seçimlerin Barış ve Huzur içinde gerçekleşmesini, çıkacak sonucunda tüm Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Türkiye’nin ve Büyük Uzlaşının Cumhurbaşkanı adayı Sn.Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun ismi, CHP, MHP, DP, DSP ve BTP genel başkanlarının imzaladığı ortak deklerasyonla YSK’na verildi ve İHSANOĞLU Türkiye’ye emanet edildi.

İHSANOĞLU, uluslararası alanda yalnızlaşan Türkiye’nin kapılarını dış dünyaya açabilecek bir aday” 

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU uzun, dikkatli ve titiz araştırmalar sonucunda Türkiye'yi kucaklayacak, ayrıştırmacılıktan uzak uzlaştırıcı bir aday önermiş, önemli bir çok siyasi partide bu adaya destek vermişlerdir. Sadece partimiz CHP'nin adayı değil tüm Türkiye'nin adayıdır.

Ben inanıyorumki Maltepe'de, İstanbul'da ve Türkiye'de başta CHP örgütleri olmak üzere bu büyük uzlaşıya destek veren tüm vatandaşlarımız seçim günü sandığa gidecek oyunu kullanacak ve demokrasi tecelli edecektir. Sandiga gitmeyenler oyunu Erdogan'a vermis olacağından sonradan şikayet etme hakları olmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası içinde bütün CHP lilerin, kırgınlıkları geride bırakarak, bir araya gelerek ve de kenetlenerek, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun tanıtılması ve seçilmesinin sağlanması konusunda çaba sarfetmesi halinde, seçimi kazanma şansının yüksek olduğuna inanıyoruz.

Seçimler bir nevide yarış gibidir ve şartların da eşit olması gerekmektedir, oysa durum hiçte böyle değildir. Başbakan Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması ile birlikte, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun “Adayların Görevden Ayrılması Ve Göreve Dönmesi” başlıklı 11. Maddesinin gündeme geldiğini belirtmek istiyorum.

“Anayasa Mahkemesinin bu konuda vermiş olduğu bir karar var ama bazı kararlar etik olarak alınmalı. Üç tane Cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Bir tanesinin devlet imkanlarını sonuna kadar kullanıp diğer adayların kendi imkanlarıyla bu kampanyada haksız rekabete girmesini doğru bulmuyoruz”

Takdirin Türk halkında olduğuna dikkat çekiyor, Başbakan Erdoğan’a düşenin ise, “Ben de devlet imkanlarını, Başbakanlık kimliğini bırakıyorum. Ben bir Cumhurbaşkanı adayıyım, diğer adaylar nasıl bu yarışta yarışacaksa bende o şartlarda yarışmalıyım” demek olduğunu hatırlatıyorum.

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmiş olması, Parlamenter Sistemin ortadan kaldırılmış olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle, 12. Cumhurbaşkanlığı için yarışan üç adaydan hangisi seçilecek olursa olsun, Anayasa’mızın 104. Maddesinde belirtilmiş olan görev ve yetkileri yerine getirmek durumunda olacaktır.

Bütün bu hatırlatmaları yaparken bir kez daha yapılacak seçimlerin Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor tüm vatandaşlarımıza saygılarımı iletiyorum...

 

 

 

Son Güncelleme: 07.07.2014 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72