Kalamış Yat Limanı'nda acele karar!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliklerini onayladı.

Kalamış Yat Limanı'nda acele karar!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliklerini onayladı.

26 Kasım 2017 Pazar 14:01
Kalamış Yat Limanı'nda acele karar!

İmar planının askıya çıkması beklenmeden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 36 yıl süreyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkarıldı

2011 yılında özelleştirme kapsamına alınan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı hakkında yeni bir karara varıldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararıyla onaylandı. Söz konusu karar 10.11.2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, daha önceki kararını "İstanbul'un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkisinde sınırları belirtilen 122 bin 648 metrekare yüz ölçümlü dolgu alanı ve 355 bin 859 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki yat limanı) olmak üzere toplam 478 bin 507 metrekare yüzölçümlü, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanın özelleştirme kapsam ve programına alınması" şeklinde yeniden düzenledi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu daha önce 2013 yılında, sınırları belirtilen 115.821,84 metrekare yüz ölçümlü dolgu alanı ve 319.306,74 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki adet yat limanı) olmak üzere toplam 435.128,58 metrekare yüzölçümlü alanın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar vermişti. 2017 yılındaki yeni kararıyla özelleştirilen alan 42 bin 833 metrekare arttırılmış oldu. ÖYK tarafından onaylanan plana göre "yüzen iskele" olarak belirtilen dolgu alanlarına inşaat yapılmayacak fakat limana otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek. Kadıköy Belediyesi özelleştirme kararına ve ihale kararına itiraz edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3