İtirazlar reddedildi

25 kişinin tutukluluklarına yapılan itirazlar reddedildi.

İtirazlar reddedildi

25 kişinin tutukluluklarına yapılan itirazlar reddedildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İtirazlar reddedildi

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 25 kişinin tutukluluklarına yapılan itirazlar reddedildi.

Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23 şüphelinin tutukluluklarına yapılan itiraz oy birliğiyle reddedilirken, eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Giresunspor yöneticilerinden Coşkun Çalık'ın itiraz talebi oy çokluğuyla reddedildi.
Aziz Yıldırım, Abdullah Karakuz, Selim Tımıl ve Abdullah Eker'in tutuklandığı İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti tarafından değerlendirilen itiraz, oy birliğiyle reddedildi. İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise aralarında Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ümit Karan, Bülent Uygun ve Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu 19 şüphelinin itirazını oy birliğiyle reddetti. Mahkeme Başkanı Şeref Akçay, şüphelilerden Ömer Ülkü, Abdurrahman Yakut ve Coşkun Çalık için muhalefet şerhi koydu. Akçay, muhalefet şerhinde delil durumu, isnat edilen eylemlerin işlendikleri tarih, suç vasfının değişme ihtimali göz önünde bulundurulup şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı konularak tahliyelerine karar verilmesi yönünde oy kullandı. 
Tutukluluklarına yapılan itirazlar oy birliğiyle reddedilen Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi için, şüphelilerin üzerine atılı suçun niteliği, atılı suç için yasalarda öngörülen ceza süresi, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutanaklarının içerikleri ve bir kısım şüphelilerin beyanları dikkate alınarak karar alındı.
Öte yandan, soruşturma kapsamında tutuklanan Hakan Karaahmet'in ise tutukluluğuna itiraz etmediği öğrenildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3