Flashaber yazdı ihale durdu

‘Satış' hesabı tutmayan AK partili İsmail Erdem Sancaktepe defterini kapadı mı?

Flashaber yazdı ihale durdu

‘Satış' hesabı tutmayan AK partili İsmail Erdem Sancaktepe defterini kapadı mı?

25 Ağustos 2013 Pazar 12:58
Flashaber yazdı ihale durdu

 

 ‘Satış’ hesabı tutmayan AK partili İsmail Erdem Sancaktepe defterini kapadı mı?

Flashaber yazdı ihale durdu

Ak Partili Sancaktepe Belediyesi’nin, elindeki en büyük arsasını sudan ucuza satma planı Flashaber Gazetesi’nin yayınları ile oluşan kamuoyu baskısı sonucunda tutmadı. Sancaktepe’de belediyeye ait satılmadık arsa bırakmayan İsmail Erdem’in yeni dönemde artık Sancaktepe’de aday olmayacağı konuşulmaya başlandı.

Ak Partili Sancaktepe Belediye Başkanlığı’nın hayati önem taşıyan Veysel Karani ve Akpınar Mahallesi’nin kesiştiği noktada Aydos Ormanları’nın dibindeki paha biçilmez hastane arazisini satma planı suya düştü. Oysa ki 50 bin m2’lik arsanın parsel bazında plan tadilatı yapılarak 0,90 olan emsali 1.65’e çıkartılıp yüksek yoğunluklu konut ev ticari lejantına alınması ise iştahları daha da kabartmıştı. Ancak ihaleye hiçbir firma girmeyince arsanın satışı ertelenmiş oldu.

""

Flashaber, kamuoyu oluşturdu…

Daha önce cami, okul, sağlık ocağı ve 30 bin m2’lik oto pazarı arsasını devreden ve satan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediyenin elinde kalan son büyük arsayı   satma planı Flashaber Gazetesi engeline takıldı. Flashaber Gazetesi, arsanın satış planını günlerce haber yapmış, gazete ve internet TV ile kamuoyu baskısı oluşturmuştu. CHP Sancaktepe ilçe teşkilatının önderliğinde sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaş, arsanın satılması için yoğun bir mesai harcadı. Bayram arifesinde arsayı kaşla göz arasında satmayı planlayan İsmail Erdem tam bir ‘şok’ yaşadı. Kamuoyu baskısı sonucunda ihaleye hiçbir firma girmedi. İhalenin ise yeniden ne zaman yapılacağı konusunda net bir bilgi yok. 

 

""

İsmail Erdem’in planı neydi?

İşin en ilginç tarafı ise; arsanın satışının, mahkeme sürecinden dolayı hukuka da aykırı olması idi. İmar durumu göz önüne alındığında burada yaklaşık 125 bin m2 kare kapalı inşaat yapılacağı düşünülürse bu; yaklaşık 250-300 milyon TL’lik bir rakama tekabül ediyor. Oysa ki bu arsa yaklaşık 50 milyon TL bedelle ihaleye çıkartılmıştı. Seçime kısa bir süre kala hayati önem taşıyan bir arsanın yok pahasına satılmaya çalışılması ilçede, “İsmail Erdem Sancaktepe defterini kapadı. Elde bulunan son arsayı da satıp borçların bir kısmını daha kapamaya çalışan Erdem, gelecek dönem başka bir ilçede siyaset yapmak istiyor” yorumlarına neden oldu.

İsmail Erdem’den yatay geçiş mi?

Sancaktepe Belediyesi’nin 200 milyon TL’yi aşan borcu olduğu iddia ediliyor. Sancaktepe’yi kötü yöneten Erdem ve yardımcısı Muhammet Cankatar gelecek dönem artık Sancaktepe’yi düşünmedikleri açıktan açığa konuşulmaya başlandı. Belediyenin, ellerindeki arsaları bir bir satışa çıkarması ise bu tezi kuvvetlendiriyor. Gelecek dönem, elinde hiçbir arsası bulunmayan Sancaktepe Belediyesi’nin ise bir enkazı devretmesi bekleniyor. Bu arada, Erdem’in Ataşehir Belediye Başkanlığı’nı düşündüğü kapalı kapılar ardından konuşulmaya başlandı.

""

Azmi Ekinci nerede?

Öte yandan bu güne kadar belediyenin yaptığı onca yanlışa hiçbir tepki göstermeyen Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci’nin bu davranışının nedeni iyiden iyiye netleşmeye başladı. Gelecek dönem Malatya’dan milletvekilliğini düşündüğü iddia edilen Azmi Ekinci’nin, bu nedenle tüm olaylara sessiz kaldığı söyleniyor. İlçede, belediyenin hataları sonucunda Ak Parti’nin oylarının azalmasına bile tepkisiz kalan Ekinci, parti tabanı tarafından bile eleştirilir duruma geldi. Daha önce belde belediyelerde görev almış parti yöneticileri bu duruma ateş püskürürken şöyle diyorlar: ”Ak Parti, hiçbir dönemde bu bölgede bu kadar etkisiz kalmamıştı. Bizim için asıl olan partidir, yöneticiler bugün var yarın yok”.

""

Sancaktepe’de enkaz devrediliyor,

Ak Parti ise seyrediyor…

Sancaktepe’de belediyenin yetersiz yönetimi sonucunda Ak Parti’nin oylarının hızla eridiği bir gerçek. Sipariş anketlerin aksine sokaktaki vatandaşın tavrı da belediye ve partinin aleyhine netleşmeye başladı. Belediyenin yanlışlarına kızan Sancaktepelilerin, yerel seçimlerde Ak Parti’yi cezalandırması bekleniyor. İşin ilginç tarafı ise ne Ak Parti il yönetiminin ne de genel merkezin tüm bu olaylara sessiz kalması. Kamuoyu eleştirilerine kulak kapayan il yönetimi ve genel merkezin nereye kadar daha sessiz kalacağı ise merakla bekleniyor.

İsmail Erdem’in pervasızlığının

nedeni Ekrem Erdem mi?

İsmail Erdem’in partinin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ekrem Erdem’in amcasının oğlu olması, ilçede tartışılan konulardan biri. İsmail Erdem’in bu akrabalık bağı nedeniyle bu kadar pervasız davrandığı ve kimseyi dikkate almadığı konuşuluyor. Bu durum parti tabanını da rahatsız ediyor. Bu noktadaki rahatsızlıklarını dile getiren partililer, “Bu durum, Ak Parti’nin misyonu ile hiç bağdaşmıyor. Bizim partimizde imtiyaz olmamalı. Akraba-ahbap ilişkileri partimize zarar verir” diyor.

 

 

"" 

ERDEM’in sağ kolu muhammet ali cankatar’da eleştiri odağında ki diğer bir isim!

Son Güncelleme: 25.08.2013 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3