CHP ÇEKMEKÖY’DE YİNE AYNI SENARYO. O KARANLIK ELLER YİNE DEVREDE!

CHP Çekmeköy, proje aday ve isimlerle hep kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde yine aynı isimlerle senaryo sahnede. Amaç; parti kazanmasın ama bizim işler yürüsün…

CHP ÇEKMEKÖY’DE YİNE AYNI SENARYO. O KARANLIK ELLER YİNE DEVREDE!

CHP Çekmeköy, proje aday ve isimlerle hep kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde yine aynı isimlerle senaryo sahnede. Amaç; parti kazanmasın ama bizim işler yürüsün…

12 Aralık 2018 Çarşamba 16:05
CHP ÇEKMEKÖY’DE YİNE AYNI SENARYO. O KARANLIK ELLER YİNE DEVREDE!

CHP Çekmeköy hem 2009 hem de 2014 yerel seçimlerini kaybetti. Şimdi sırada 2019 seçimleri var. Yanlış aday ve isimlerle AK Parti ile arasındaki makas her seçimde biraz daha açıldı. 2019 seçimleri için yine o ellerin devrede olması parti içinde kaygı ile karşılanıyor. 2014 yerel seçimlerinde hem belediye başkan adaylarının hem de bazı meclis üyesi adaylarının ‘aynı elden çıkması ve proje olması’ bu kaygıları arttırıyor.

Hüseyin Sipahi ve 17 -25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının Çekmeköy’e yansıması!

2014 yerel seçimlerinde CHP’de herkes aday olarak Hüseyin Sipahi’yi bekliyordu. Ancak patlayan 17 -25 Aralık yolsuzluk operasyonu dengeleri alt üst etti. Sipahi, şüpheli olarak gözaltına alınınca CHP adaylığı suya düştü. Ancak halen söz ondaydı. Hem belediye başkan adayını hem de meclis üyelerini o yazdı. CHP bir yandan yolsuzluk iddialarına savaş açtığını söylerken biryandan da soruşturmalara ismi bulaşmış kişilerle bağını koparmaması Çekmeköy’de kafaları karıştırdı. Ve kaybeden yine CHP oldu.

Sarıgül – Sipahi ortaklığı Çekmeköy CHP’yi bitirdi!

Mustafa Sarıgül, 2014 yılında büyükşehir belediye başkan adayı olunca, meclis üyeliği ve belediye başkan adayı noktasında da söz hakkı olmak istedi. Bu ilçelerden biri de Çekmeköy’dü. Amaç ilk sıralardaki meclis üyeleri ile İBB’de söz hakkı olmak, imar kazanımlarının bir yerinde olmak. Hem başkan adayı hem de meclis üyesi adaylarının açıklanması ile bu senaryonun sahnede olduğu açıkça görülüyordu. Aslında seçim yapılmadan kaybedilmişti. İlk sıra meclis üyelerinin AK Parti’den devşirme olmasını seçmen yutmadı ve kaybeden yine Çekmeköy oldu.

FETÖ’cüler Çekmeköy CHP’yi dizayn etmek mi istedi?

2016 yılındaki hain darbe girişimi Çekmeköy’e nasıl yansıdı?. AK Partili eski bir bakanın CHP’li aday için toplantı yapması ve destek istemesi gündemi epey meşgul etmişti. Bu ilişki ilçede FETÖ şüphesini gündeme getirmiş ve partililer rahatsızlık duyduklarını ifade etmişti.

Seyfettin Yıldırım yine sahnede

2014 yılında meclis üyesi aday adayı iken kendini biranda CHP belediye başkanı adayı olarak gördü. Kimse kendisini tanımıyordu. Seçime bir ay kala kendisi bile nasıl aday olduğunu anlamazken, seçmene ne anlatabilirdi? Bir taraftan kendisini anlatmaya çalışırken diğer taraftan kaçak benzin istasyonuna plan tadilatı yapmaya çalışıyordu. İkisinin aynı zaman dilimine denk gelmesi de tesadüftü zaten! Beklenen oldu ve kaybetti. Hem o kaybetti, hem kendisini aday yapan Sipahi, hem de buna geçit veren CHP yönetimi. CHP ilçe örgütü bile motivasyonsuz kaldı, ‘bizden olmayan biri için niçin çalışalım’ dedi. Çünkü yolu CHP ile ilk kez kesişiyordu. Kendisi geçmişte sağ siyaset geleneğinden geliyordu.

Adaylığı bir tek kendisine yaradı!

Seçimler bitince benzin istasyonu içindeki kaçak bölümler hallolmuştu zaten. Hatta bonus olarak istasyonun arkasındaki kendisine ait arazinin emsali yeni planlarla birlikte birkaç katına dahi çıkmıştı. Şimdi yeniden aday olunca kamuoyu ‘Acaba yeni bonuslar nedir?’ sorusunu soruyor. Benzin istasyonu yanında kardeşine ait binaya asılan Cumhurbaşkanı Erdoğan posterlerinin ise bugün hala konuşuluyor olması partide nasıl bir karşılık bulacak merak konusu. Yıldırım, yeniden aday. Aynı senaryo yine yazılıyor ancak sahnelenip sahnelenmemesine ise CHP yönetimi karar verecek.

Proje isim ve adaylarla CHP Çekmeköy nasıl iç edildi!

Kimi AK Partili idi. Kiminin ise siyasetten uzaktan yakından ilişkisi yoktu. Kimi Çekmeköy’e nasıl gidilir? Onu bile bilmiyordu. Ancak ortada bir proje vardı ve o isimler hiç ummadıkları zamanda ve yerde CHP’ye konumlandırıldılar. CHP Çekmeköy bu kurtlar sofrası işte böyle yem edildi. Peki kim bu isimler, kim kimin adamı?

Murat Cirav

2012 yılına kadar Çekmeköy’de kimse onu tanımıyordu. Çekmeköy ilçe binasının yerini bilmiyordu.. Ancak Hüseyin Sipahi’nin adamıydı. Ve 2012’de biranda yerini bilmediği ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu. 2014 yerel seçimleri için ‘Adayımız Hüseyin Sipahi’dir demesi ile hafızalara kazınmıştı. Yerel seçimlerde CHP kaybedince oda istifa etti.

Tankut Gündoğar

2004 yılında AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi oldu. 2005-2006 döneminde İBB'de AK Parti'den İmar Komisyonu Başkanlığına kadar yükseldi. Ancak adı bazı imar skandallarına karışınca dönemin büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş tarafından görevden alındı. Ardından sürpriz bir şekilde 2014 yılında CHP’den Çekmeköy 1. sıra meclis üyesi adayı olarak seçildi. Hüsnü Özyeğin’in eski CEO’su idi. Meclis üyeliği döneminde Özyeğin üniversitesi için yaptığı imar desteğinden dolayı adı ‘Proje aday’a çıkmıştı. Mustafa Sarıgül ve Hüseyin Sipahi’nin en has adamı olarak anıldı.

Ahmet Meriç

Uzun yıllar Şişli AK Parti ilçe teşkilatında görev yaptı. İlçe başkanı olmak istedi ancak diploma engeline takıldı. Mustafa Sarıgül’ün en has adamıydı. Oğlu Emir Sarıgül’le birlikte Maritza İnşaat’ta halen iş ortağı. 2014 yerel seçimlerinde CHP Çekmeköy 2. sıra meclis üyesi adayı oldu. Mustafa Sarıgül’ün Çekmeköy’deki 2. numaralı proje adayı oldu. Meclis üyeliği sürecinde de sadece denileni yaptı.

Kenan Yıldırım – Gülali Alagöz – Yalçın Demirkol

CHP ile hiçbir bağı olmayan Kenan Yıldırım yine Hüseyin Sipahi tarafından 2014 yılında meclis üyesi yapıldı. Meclis üyeliği süresince belediye başkanı Ahmet Poyraz’a düzdüğü methiyelerle hafızalarda kaldı. Son genel seçimlerde meclis üyeliği ve partisinden istifa ederek İYİ Parti milletvekili aday adayı oldu. Sonra kendisini bir daha gören olmadı..

Gülali Alagöz: Uzun yıllar CHP için çalıştı. Ancak niye Çekmeköy? sorusuna kimse cevap bulamadı. Beykoz Belediyesi’nde çalışıp, Ümraniye’de oturup Çekmeköy’de meclis üyesi olmasına kimse akıl sır erdiremedi!..

Yalçın Demirkol: Hüseyin Sipahi’nin Çekmeköy’deki gözü kulağı.  Sipahi ile birlikte CHP saflarına katıldı. Sağ seçmen üzerinde etkili olmaya çalıştı. Sipahi nereye o oraya!..

Hakkı Çelik – Şükrü Bakar

2014 Yerel seçimlerinde CHP’nin sürpriz meclis üyesi aday adayı oldu. Son dakika torbaya girdi. Öncesinde CHP’nin kapısından geçmişliği yoktu. Ancak kıl payı meclis üyesi olamadı. Uzun süre sabretti, Kenan Yıldırım İYİ partiye geçince oda meclise geçti. Şimdi yine aday adayı. Şükrü Bakar’a gelince!. Muhafazakar bir siyaset geleneğinden geldiğini ama Çekmeköy’de CHP’li olduğunu söylüyor. 2009’dan beri dışarıdan CHP idi bu seçimde işi resmiyete döktü, belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Belediye Başkanı aday adayı Seyfettin Yıldırım’ın kankası ve stratejik ortağı!..

İsa Yavuz – Kamil Özkanca

2004 erel seçimlerinde AK Parti Çekmeköy Belediye başkan adayı idi. Ancak meclis üyesi bile olamayınca istifa edip CHP’ye geçti. 2019 yılında CHP meclis aday adayı oldu. Daha sonra ilçe yönetiminde yer aldı. Bundan sonraki durağı hangi parti olur kimse tahmin edemiyor. Ümraniye’de düğün salonu işleten Kamil Özkanca ise 2014 yerel seçimlerinde CHP Çekmeköy meclis üyesi aday adayı oldu. ‘Çekmeköy’de ne var?’ sorusunu akıllara getirdi.

Hüseyin Kızıldaş – Erdoğan Bozkurt ikilisi geçit verdi!

Bu iki isim sadece ilçe başkanı olmak için mücadele etti. Kendi aralarındaki rekabet partiye sızmalarını kolaylaştırdı. Dışarıdan adaya karşı bir duruş ortaya koyamadılar. Böyle olunca da parti birilerinin elinde oyuncak gibi kullanıldı. Kızıldaş, şimdi belediye başkan adayı, Bozkurt ise meclis üyesi adayı. Yani durum yine bildiğiniz gibi aynı terane!..

Mecliste ve sokakta etkisiz muhalefet! Ne basının nede vatandaşın haberi olmadı..

CHP Hem ilçe teşkilatı hem de meclis üyelerinin pasif ve etkisiz muhalefeti en büyük handikapları oldu. İlçe başkanları sahada olmak yerine koltuk derdine düştü. Meclis üyeleri ise (Bir kaçı dışında) ne önerge verdi nede yapılan yanlışlar için basını ve vatandaşı bilgilendirdi.

CHP Genel Merkezi bu sefer ne diyecek?

Tüm bu olan biten olurken, bu sefer geçmiş dönemdeki hataları tekrarlamak istemeyen CHP yönetiminin bu seçimde nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Partililer ise bu sefer, “İsimlere değil bize kulak verin. Yoksa yine kaybeden Çekmeköy ve CHP olacak” diyor.

Son Güncelleme: 13.12.2018 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3