ÇEKMEKÖY’DEKİ OTOPARK İÇİN ONLARCA AĞAÇ SÖKÜLDÜ

Çekmeköy Hamidiye Kültür Merkezi’nin yenileme çalışmaları kapsamında kültür merkezinin arkasında bulunan koruluğun yer altı otoparkı yapılması için onlarca ağaç İBB tarafından yerinden söküldü.

ÇEKMEKÖY’DEKİ OTOPARK İÇİN ONLARCA AĞAÇ SÖKÜLDÜ

Çekmeköy Hamidiye Kültür Merkezi’nin yenileme çalışmaları kapsamında kültür merkezinin arkasında bulunan koruluğun yer altı otoparkı yapılması için onlarca ağaç İBB tarafından yerinden söküldü.

20 Şubat 2018 Salı 16:41
ÇEKMEKÖY’DEKİ OTOPARK İÇİN ONLARCA AĞAÇ SÖKÜLDÜ

Bilindiği gibi Çekmeköy Hamidiye Kültür Merkezi yıkılarak yeniden yapılıyor. Kültür merkezinin arkasındaki korulukta ise 250 araçlık katlı bir otopark yapılacak. Katlı otoparkın yapılması için ise korulukta bulunan onlarca ağaç İstanbul Büyükşehir ekipleri tarafından söküldü. Katlı otopark yapıldıktan sonra ise buraya yeniden bir çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yapılacak. Ancak çevre sakinleri altı otopark olacağı için bu ağaçların tekrar yerine dikilse de yaşama şansının bulunmadığını söylüyor.

POLAT: “BELEDİYE YEREL TEPKİLERDEN ÇEKİNİYOR”

Geçtiğimiz gün İstanbul büyükşehir ekipleri koruluktaki ağaçları yerlerinden söktü. Olay yerine giden CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Yusuf Polat, olay yerini görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Gazetemize açıklamada bulunan Yusuf Polat, “Ağaçları söken İBB ekiplerinin olması çok manidar. Oysa ki burayı yapan ilçe belediyesi. Bu tamamen yerel tepkilerden çekindikleri için, olayı Büyükşehir eli ile yapmaya çalışıyorlar. Kaldı ki altı otopark olduğu için bu ağaçlar yerine tekrar dikilse de yaşama şansları oldukça zor. Bugünlük çalışan iş makinelerini durdurduk ama yarın devam edecekler” dedi.

YENİ HAMİDİYE KÜLTÜR MERKEZİ

Çekmeköy Belediyesi’nin internet sayfasında kültür merkezi için şu açıklama bulunuyor: Genç, yaşlı birçok mahalle sakininin Belnet, eğitim ve hobi kursları için kullandığı Hamidiye Kültür Merkezi yıkılarak kısa zaman içinde yeniden yapılacak. Mevcut bina ve yeşil alanın değerlendirileceği proje 13 bin m2 üzerine çalışıldı. Yeni tesiste; derslikler, konferans salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Bölgenin trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak otopark ihtiyacına cevap verecek yeni Hamidiye Kültür Merkezi’nde 263 araçlık otopark da bulunacak. Kültür merkezi, çevresindeki yeşil alanın da düzenlenmesi ile birlikte daha kullanışlı bir sosyal tesis haline getirilecek.

Son Güncelleme: 22.02.2018 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3