ÇEKMEKÖY’DEKİ BU OTOPARK DAHA ÇOK SU GÖTÜRÜR

ÇEKMEKÖY’DEKİ BU OTOPARK DAHA ÇOK SU GÖTÜRÜR

25 Şubat 2018 Pazar 13:30
ÇEKMEKÖY’DEKİ BU OTOPARK DAHA ÇOK SU GÖTÜRÜR

“KOLAY KAPANMAYACAK BİR MESELE!”

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Kültür Merkezi’nin yenilenme çalışması kapsamındaki otopark yapımı için parktaki ağaçlar sökülmüştü. İlçe kamuoyunun merakını uyandıran bu çalışma sonrasında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve Meclis Üyesi Yusuf Polat, gazetemize açıklamada bulunarak bu olayın kolay kapanmayacağını söylediler..

Bilindiği gibi Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi yenileniyor. Ancak tartışmalar bitmiyor. Kültür Merkezi’nin arkasında bulunan parka 250 araçlık yer altı otoparkı yapılacak. Bu çalışma kapsamında parkta bulunan onlarca ağaç İBB ekipleri tarafından tekrar yerine dikilmesi için söküldü. Ağaçların sökülmesi tepkileri de beraberinde getirdi. İmza kampanyası açıldı, ilçe kamuoyu merakla ne olacağın bekliyor..

KIZILDAŞ: “ŞEHİRCİLİK UYGULAMALARINA TERS DAVRANIŞLAR”

Bu olaylar sonrasında CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve Meclis Üyesi Yusuf Polat gazetemize açıklamalarda bulunarak bu olayın kolay kapanmayacağını söylediler. İlçe Başkanı Kızıldaş şunları söyledi: “Mahallenin ortasında çocukların oynayacağı, insanların nefes alabileceği, bankların olduğu parkımız artık yok. Sorulduğunda Büyükşehir Belediyesi’nin otopark yapacağı söylenmekte. Evet otopark da mahalle için ihtiyaç ama mahallede oturan otopark istemiyor. Boş arazilerde, kamuya, belediyeye ait daha müsait alanlarda ve bilhassa Madenler’deki metro durağına yakın yerlerde büyük otoparklar yapılmalı. Ağaçları yok etmek, yeşili ortadan kaldırmak, şehircilik uygulamalarına ters davranışlardır. Yeşil dokusuyla övündüğümüz Çekmeköy’ün bu özelliğini korumamız gerekiyor.”

POLAT: “ÇEKMEKÖY’DE YEŞİLE BİR KIVILCIM ÇAKILDI”

Olayın başından beri takipçisi olan CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Yusuf Polat ise gazetemize şu açıklamaları yaptı: “Kamuoyu uyandı. Çekmeköy’de yeşile bir kıvılcım çakıldı. STK’lar aracılığı ile imza kampanyası başlatıldı. Çevredeki apartman sakinleri, vakit geçirebildikleri, trafikten uzak bu yerin umarsızca yok edilmesinden rahatsız. Orada inceleme yaptığım gün hem İBB’nin hem de taşeron firmanın mühendisleri buradan sökülen ağaçların yerine tekrar dikilse bile en az yarısının telef olacağını söyledi. Buraya herkesin faydalanabileceği, amacına uygun bir şehir tiyatrosu veya bir şehir kütüphanesi yapılabilirdi. Daha öncede biz şehir tiyatrosu için önerge vermiştik. Önümüzdeki ay da şehir tiyatrosu için önerge vereceğiz. Kültür ve sana ancak böyle projelerle zenginleşir…”

“BELEDİYE YEREL TEPKİLERDEN ÇEKİNDİ”

Belediyenin yerel tepkilerden çekindiğini söyleyen Polat, “Evet otopark ilçemiz için gereklilik. Ancak yer tercihleri ile ilgili hatalar var. Örneğin; asfalt dökülmüş olan eski Ulus Pazarı’nın olduğu alan, metro durağına yakın bir yer, Doğa Parkı’nın alanı genişletilerek otopark yapılabilirdi. Bir de sorduğumuzda, ‘Biz değil, İBB’ yapıyor’ diyorlar. Ancak orası ana arter değil. İlçe belediyesinin sorumluluğundaki bir yere İBB’nin çalışma yapmasının tek sebebi; olası tepkilerden çekinilmesi. Yerel tepkilerden kaçmak için belediye böyle bir yola başvurduğunu düşünüyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 28.02.2018 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3