Çapa'da su çiçeği alarmı

Çapa'da su çiçeği alarmı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çapa'da su çiçeği alarmı
Çapa Onkoloji Enstitüsü'nde su çiçeği alarmı
Çapa Onkoloji Enstitüsü'nde yatan 9 kanserli çocuk suçiçeği tehlikesiyle karşı karşıya.
 Bu çocukların acil olarak İVİG (İntravenöz immunglobulin) tedavisine başlaması gerekiyor

Çapa Onkoloji Enstitüsü'nde yatan 9 kanserli çocuk suçiçeği tehlikesiyle karşı karşıya. Bu çocukların acil olarak İVİG (İntravenöz immunglobulin) tedavisine başlaması gerekiyor. İVİG, sadece insandan elde edilen ve 2 bin ila 3 bin kişinin serumundan ayrıştırılarak özel bir ilaç haline getirilmesi ile elde edilir. Ülkemizde gönüllü kan veren kişinin yetersiz olması nedeniyle üretilemeyen İVİG, sadece yurt dışından temin edilebiliyor. Oldukça pahalı olan bu ilaç, ancak belli koşullarda mor reçete ve endikasyon dışı form doldurulup Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile kullanılabiliyor. Endikasyon dışı form doldurulup, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylanan İVİG, 72 saat içinde çocuklara verilmesi gerekiyor.

Çapa Onkoloji Enstitüsü'nde kanser tedavisi gören çocuklardan birinin suçiçeği olmasıyla, serviste yatan diğer çocuklarda risk altında. İVİG, acil olarak verilemez ise çocukların tedavileri aksayacak ve hastalıkları ciddi sıkıntı yaşanacak. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı'nın acil olarak kanserli çocuklara İVİG temin etmesi için Çapa Onkoloji Enstitüsü tarafından başvuru gönderildi. Sağlık Bakanlığı'ndan acil olarak yardım bekleniyor.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3