Boya fabrikalarına ceza yağacak

İstanbul Tuzla Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Dudullu Sanayi...

Boya fabrikalarına ceza yağacak

İstanbul Tuzla Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Dudullu Sanayi...

09 Temmuz 2013 Salı 15:49
 Boya fabrikalarına ceza yağacak

 Boya fabrikalarına Ceza yağacak

İstanbul Tuzla Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Dudullu Sanayi Bölgesinde başlatılan denetimlerde güvenli ürün kriterine uymayan fabrikalara ceza yağdı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevre denetimlerine İstanbul'daki boya fabrikaları da takıldı. Boya kutularında Avrupa Birliği uygunluk kriterleri olan ‘G’ işareti bulunmayan firmalara 3 bin ile 7 bin lira, hijyen, insan sağlığı, çevre, yangın dayanıklılığı, enerji verimliliği, kapatıcılık gibi kriterleri ihlal ettikleri tespit edilen firmalara ise 14 bin 500 liralık cezai işlem uygulanacak.
 
 
Bahar ve yaz dönemi ile artan boya kullanımı çerçevesinde insan sağlığına ve çevreye zarar veren ürünleri denetlemeye başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim yapılan fabrikalardan alınan numunelerde hijyen, insan sağlığı, çevre, yangın dayanıklılığı, enerji verimliliği, kapatıcılık gibi kriterleri ihlal ettikleri tespit edilen firmalara 14 bin 500 liralık cezai işlem uygulayacak. Ürünlerin ambalajlarında G işareti bulunmayan firmalara ise, 3 bin ile 7 bin 300 lira arasında para cezası kesilecek.
 
Kaçak kimyasallar sağlığı tehdit ediyor!
 
Yapılan açıklamaya göre, boya sektöründe kullanılan yapı kimyasallarının kontrol edilmemesi, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Yapı malzemeleri bakımından Türkiye'de binin üzerinde ürün çeşitliliği bulunuyor. Bunların yaklaşık 400'ü CE, geriye kalan 600'ü ise G işareti taşıyor. Bu ürünlerin işaretlenme kriterleri sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki almış onaylı ve lisanslı kuruluşlar tarafından gerçekleştiriliyor.
Bakanlık, yaz mevsimi ile hareketlenen boya sektöründeki denetimlerine devam edecek. 
 
Son Güncelleme: 09.07.2013 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72