Ataşehir Fetih Mahallesi, postanesini geri istedi

Ataşehir'e bağlı Fetih Mahallesi sakinleri postanelerini geri almak için...

Ataşehir Fetih Mahallesi, postanesini geri istedi

Ataşehir'e bağlı Fetih Mahallesi sakinleri postanelerini geri almak için...

18 Eylül 2014 Perşembe 14:35
Ataşehir Fetih Mahallesi, postanesini geri istedi

Ataşehir’e bağlı Fetih Mahallesi sakinleri postanelerini geri almak için çalışıyor. 6 yıllık postanelerini geri almak için imza toplayan halka, Ataşehir Belediyesi de destek oldu. Ataşehir Belediyesi postaneye yeni bir yer tahsis ederek postanenin mahallede kalmasını sağlayacak.

 

Kira yükü gerekçesiyle kapanan postane, vatandaşı mağdur etti. Yetkililer tarafından Esatpaşa ve Örnek Mahallesi’ndeki PTT şubelerine yönlendirilen Fetih Mahallesi sakinleri ise duruma tepkilerini 2 bin imza toplayarak gösterdi. Ataşehir Belediyesi de konuyu değerlendirerek Fetih Mahallesi’ndeki PTT’nin kapatılmaması için yetkililerle görüştü ve PTT’ye yeni bir yer tahsis edileceğini bildirdi. Mahallelerindeki postanenin kapandığını gören halk imza kampanyasının yanı sıra eylem de yapmayı planlıyordu ama Ataşehir Belediyesi’nin PTT’ye muhtarlık yanında yeni bir yer yapacağını öğrenen vatandaşlar eylem yapmaktan vazgeçti. Postanenin kapatılmasından muzdarip olan mahalle sakini Sami Karapolat da, “Postane, ‘zarar ediyoruz’ bahanesi ile kapandı.  Zaten biz o postaneyi altı yıl önce zar zor getirdik.  Zar zor getirdiğimiz postanenin kapanmaması için herkes imza toplarken mahallemizin muhtarı ortalıklarda yoktu. Bizim gösterdiğimiz çabayı muhtar da göstersin ve postanemizin kapatılmaması için biraz olsun çalışsın. Biz postanemizin kapatılmasını istemiyoruz. Vatandaşlar neden işlem yaptırmak için Esatpaşa Mahallesi’ne gitsin ki biz postanemizi geri istiyoruz.”

Ataşehir Belediyesi’nin araya girmesiyle yeni postane yeri sözü alan mahalle sakinleri muhtarlığın yanına yapılacak yeni postanesini bekliyor. Halkın bir an önce açılmasını istedikleri postanenin ne zaman açılacağı ise hala bilinmiyor.

""

 

Son Güncelleme: 18.09.2014 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72