Çekmeköy’de Zam Protestosu

Çekmeköy ve Ümraniye esnafı, fatura fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek için madenler meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Siyasi partilerin destek verdiği eylemde faturalar yakıldı.

Çekmeköy’de Zam Protestosu

Çekmeköy ve Ümraniye esnafı, fatura fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek için madenler meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Siyasi partilerin destek verdiği eylemde faturalar yakıldı.

12 Şubat 2022 Cumartesi 16:49
Çekmeköy’de Zam Protestosu

Yapılan basın açıklamasının metni su şekilde:

Saygı Değer Basın Mensupları , Değerli esnaf dostlar hoş geldiniz sefa getirdiniz.

Her şeyden önce Pandemi dolayısı ile sosyal mesafeye dikkat etmenizi önemle rica ediyorum. Bu gün burada daha kalabalık olmamamızın sebebi de emniyet tarafından Pandemi konusunda yapılan uyarıya olan saygımızdandır. Şimdi konumuza dönelim.

Hepinizin bildiği gibi esnaflar hiçbir zaman kimseden bir şey beklemeden hem kendi ekmeğini hem de çalıştırdığı personelin ekmeğini kazanırken, aynı zamanda ödediği vergiler ve cezalar ile devlete, kiralar ile mal sahiplerine, faturalar ile de enerji şirketlerine çalışan devletine bağlı milletini seven insanlardır.

Esnaf ancak bu masraflardan sonra evine ekmek götürebilmektedir. Burada ki esnaf arkadaşların çoğu 2001 ,2008,2018 krizlerini ve pandemi kısıtlamaları ile kapanmaların yarattığı ekonomik zorluklara direnmiş , elinde ki avucunda ki birikmişini harcayarak hayatta kalma mücadelesi vermiştir.

Biz esnaflar isteriz ki, devletimiz güçlü olsun, işçimiz memurumuzun cebi dolu olsun, Polisimiz ,Öğretmenimiz, Askerimiz aldığı maaşlarla gül gibi geçinsin. Çünkü onlar iyi olursa bizler iyi oluruz.

Saygıdeğer dostlar geldiğimiz son noktada bu yaşanan çoklu krizin faturası esnafa kesilmiştir. Önce hammadde ve akaryakıt şimdi de 3-4 kat artan faturaların altında kalan esnafın gerçekten sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır. Milyonlarca esnaf ve vatandaş bir avuç insanın sahip olduğu enerji şirketlerine peşkeş çekilmesin.

Esnaf dernekleri, odalar vs. iyi gün dostu olduklarını bu zor zamanda sadece yük olduklarını bir kez daha göstermiştir. Her zaman olduğu gibi esnaf kendi işini kendi görmek zorunda kalmıştır.Unutulmasın ki esnaf ve KOBİ ler ülkenin orta direğidir. Orta direk çökerse ülke çöker, ülke çökerse hep beraber altında kalırız.

Tüm bunların olmaması adına , yüce milletimizin hak ettiği refah ve huzur ortamına kavuşması için bizler üzerimize düşeni her zaman yaptık yine yaparız. Ancak şimdi devleti yönetenlerin de el atma zamanı geldi. Bizler dükkanlarımızı açık tutmak ve ekonomiye tekrar destek vermek için her zaman hazırız. Ancak şimdi bizlerin desteğe ihtiyacı var. Kimseden para pul istemiyoruz. Hakkaniyetli adaletli olunursa herşey düzelir. Bu faturalar bize kepenk kapattıracak boyutu geçmiştir.

Tüm esnaflarımız adına talebimiz şunlardır.

1 Faturaların KDV oranlarının a yüzde 1 e düşürülmesi

2-okuma bedeli soygununa dur denilmesi

3-Madem düzenleme yapılabiliyor. Yapılan tüm zamlar geri alınması.

Buraya kadar gelen siz değerli basın mensuplarına, güvenliğimizi sağlamak için burada olan emniyet personeline ve bizi yalnız bırakmayan esnaf dostlara teşekkür ediyoruz. Bu zor zamanlarda Allah herkesin yardımcısı olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3