Ümraniye esnafına 'Yıldız' doğdu

Ümraniye esnafına 'Yıldız' doğdu

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye esnafına 'Yıldız' doğdu

S.S. Ümraniye Sanatkârlar Kefalet Kredi Kooperatifi, genel kurul toplantısını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

 Kongre divan başkanlığını Temel Yaşar Çoruh'un yaptığı kongrede, Sezai Kantarcı, İlhan Ceyhun ve Sabahattin Öpçin de yardımcılıklarını yaptı.

 

Şark Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreye çok sayıda siyasetçi, işadamı ve esnaf temsilcisi de katıldı. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı'nın da katıldığı toplantı, İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Her sene yapılan kongrede bu sene de bir değişiklik olmazken, yapılan seçimde tek listeyle katılan Mehmet Yıldız yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrede; Aksaray Esnaf Sanatkârlar Kooperatif Başkanı ve aynı zamanda Murahhas Üyesi Necdet Yalkın, Zihni Teke, Mehmet Özdil, Ömer Erdaş, Mehmet Yücel, Önder Erbil Hüsamettin Elçi, Bilal Gündoğdu, Orhan Kartal ve Halk Bankası Ümraniye Şubesi Müdüresi hazır bulundu.

 

S.S.Ümraniye Sanatkârlar kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Mehmet Yıldız, yaptığı konuşmada esnafın çok zor durumda olduğunu söyledi.

Yıldız, esnafın dertleriyle dertlendiklerini söyleyerek, "İnanın ki esnafımız için adeta uykularımız kaçıyor. Daha ne gibi kolaylıklar yapmalıyız ki esnafımız rahat nefes alsın diye düşünüyoruz. Sizler evlerinize bir ekmek götüremediğiniz gün bizler rahat edemiyoruz. Çoluk çocuğunuzu yoksulluk ve parasızlık içinde okutamıyor, onlara bir gelecek sağlayamıyorsanız biz yöneticiler olarak burada durmamız söz konusu olamaz" dedi. Mehmet Yıldız, her sene daha çok esnafa kolaylık sağlayacak kredi vermeye gayret ettiklerini ve bu kredilerin her zaman esnafın lehine olması noktasında büyük uğraş verdiklerini de sözlerine ekledi. Yıldız, "Burs vereceğimiz öğrencilere burs ücretini bu yıl toplam 'On bin' TL olarak belirledik. Eğer üyelerimizin içinde okuyan çocukları varsa Eylül ayına kadar bizimle irtibata geçsinler. Sadece dört yıl okuyan öğrencilere burs vereceğiz" dedi.  Başkan Mehmet Yıldız, konuşmasını, "Kooperatifimizin Allaha şükür altı yüz bin Türk lirası parası var kasamızda.  1974 yılından beri esnafımızı canı yürekten destekleyip her zaman iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya özen gösterdik. Zaten bizi biz yapan da budur" diyerek tamamladı.

Dilek ve temennilerin okunması sonrasında yapılan oylamada güven tazeleyen Mehmet Yıldız yeniden başkanlığa seçildi. Kongre sonrasında tüm katılımcılar Çamlıca Sefa Restaurant'ta verilen yemekte gönüllerince eğlenerek şarkılar ve müzik eşliğinde günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Haber-Foto:Durmuş Acar

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3