Boğaz Köprüsü altında 'Barış Güvercini' uçurdular

Pendik'te, 'Dünya çocukları 7. Pendik buluşması' kapsamında...

Boğaz Köprüsü altında 'Barış Güvercini' uçurdular

Pendik'te, 'Dünya çocukları 7. Pendik buluşması' kapsamında...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Boğaz Köprüsü altında 'Barış Güvercini' uçurdular

Pendik'te, 'Dünya çocukları 7. Pendik buluşması' kapsamında gerçekleştirilen 'Barış Köprüsü' etkinliği çerçevesinde yurt dışından gelen öğrenciler Boğaziçi Köprüsü altında Barış Güvercini' uçurdular.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri Pendik'te bu yıl da büyük bir coşku içinde kutlandı. Şenliklere, Meksika, Endonezya, Arnavutluk, Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, KKTC, Polonya ve Makedonya gibi 11 ülkeden gelen öğrenciler, ülkelerine özgü kıyafetleri, oynadıkları oyunlar ve yaptıkları gösteriler ile Pendiklilere unutamayacakları anlar yaşattı.

18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 'Dünya çocukları 7. Pendik buluşması' kapsamında gerçekleştirilen 'Barış Köprüsü'etkinliği çerçevesinde, yurt dışından gelen 600 öğrenci, kendilerini evlerinde misafir eden Pendik'li öğrencilerle birlikte Pendik iskelesinden bindikleri 2 gemi ile Boğaziçi Köprüsü'ne doğru hareket ettiler. Öğrencilere ilk önce İstanbul'da boğaz turu yaptırıldı. Boğaziçi Köprüsü'nün altına gelindiğinde 11 ülkeden gelen öğrenciler arasından seçilen bazı çocuklar ellerinde bulunan 50 ‘Barış Güvercini'ni ve rengarenk balonları uçurdular. Etkinlik sırasında öğrenciler büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadılar.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72