Pendik'te Türkiye-Bosna gözyaşı buluşması

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahne alan Bosna'nın ünlü ‘Hor Gazel...

Pendik'te Türkiye-Bosna gözyaşı buluşması

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahne alan Bosna'nın ünlü ‘Hor Gazel...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te Türkiye-Bosna gözyaşı buluşması

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahne alan Bosna'nın ünlü ‘Hor Gazel Bayan İlahi Grubu', gitar ve def eşliğinde söylemiş olduğu ilahilerle mest etti. Konser çıkışında grubun mimarı Bosna gazisi İzeta Avdiç, Pendikli savaş gazisi Meryem Eker'le buluşunca, ikili göz yaşlarını tutamadı.

Pendik Belediyesi ‘Ramazan Etkinlikleri' kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahne alan Bosna'nın ünlü ‘Hor Gazel Bayan İlahi Grubu', gitar ve def eşliğinde Boşnakça ve Türkçe söylemiş olduğu ilahilerle, Pendiklilere güzel bir gece yaşattı. Konsere akın edenlerden özellikle Pendik'te ikamet eden çok sayıda Bosna göçmeni vatandaş, geceye farklı bir anlam kattı. 2005 yılında Hor Gazel İlahi Grubu'nu kuran ve Bosna savaşında hemşirelik yapmış, cephelerde boy göstermiş olan İzeta Avdiç,konserde yaptığı konuşmada, uzun zamandır Türkiye'ye gelmeyi hayal ettiklerini belirtti. Avdiç, “Bizler hep ‘Bosna, Türkiye'dir' diyoruz. Buraya geldiğimizde gördük ki, Türkiye de Bosna'ymış” dedi.

Onlarca hayat kurtardılar, buluşunca ağladılar

Konser çıkışında, Pendiklilerin ve Bosna göçmenlerinin akınına uğrayan Hor Gazel İlahi Grubu, karşılarında görmüş oldukları savaş gazisi bayanla duygulandı. Bosna savaşıyla aynı senelere denk gelen bir başka kardeş ülke Çeçenistan'ın bağımsızlık savaşında, tıpkı Avdiç gibi hemşirelik yapan Pendikli Meryem Eker, Hor Gazel İlahi Grubu ve İzeta Avdiç'in konser vereceğini duyunca, ailesiyle birlikte Yunus Emre Kültür Merkezi'ne geldi. Konserin bitmesini iple çeken Meryem Eker, İzeta Avdiç ile buluştu ve duygulu sohbet sırasında iklii göz yaşlarını tutamadı. Dehşetli savaş yıllarında tıpkı Avdiç gibi, onlarca insanın hayatını kurtardığını belirten Eker, savaşların artık yaşanmaması dileğinde bulundu. Avdiç ve Eker, duygulu sohbet sonrası hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3