ZABITA GÖSTERiŞ PEŞiNDE

Çekmeköy kaldırımları işgal altında zabıta gösteriş peşinde

ZABITA GÖSTERiŞ PEŞiNDE

Çekmeköy kaldırımları işgal altında zabıta gösteriş peşinde

26 Şubat 2013 Salı 11:16
ZABITA GÖSTERiŞ PEŞiNDE

Çekmeköy kaldırımları işgal altında

ZABITA GÖSTERiŞ PEŞiNDE

Zabıtanın göstermelik denetimler yaptığı Çekmeköy'de yaya yolu kaldırımlar resmen işgal altında. Kimi esnaf, masa sandalye koyuyor kimi arabasını. Esnaf malı gibi kullanılan kaldırıma yeşil halı döşeten bile var


""

Bölgenin nezih ilçelerinden Çekmeköy'de son zamanlarda sık sık dile getirilen esnafın kaldırım işgal olayı ilçe kamuoyunda tepkilere neden oluyor. İlçenin hızla gelişen caddelerinden Çavuşbaşı Caddesi üzerindeki esnafın yaya yolu kaldırımları keyfine göre kullanıp işgal etmesi, vatandaşların haklı isyanına neden oluyor. Konuyla ilgili olarak gazetemiz Flashaber'e kadar ulaşan şikayetleri yerinde araştıran muhabir arkadaşlarımız üstte ve yanda yayımladığımız bu görüntülerin onlarcasını aynı gün kaydetti. 


""

KALDIRIMLARI İŞGAL EDEN EDENE

 Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere; pastanesinden beyaz eşyacısına, marketinden restoranına kadar esnafın büyük bir kısmı kaldırımları resmen işgal etmiş durumda. Kimi, kaldırıma masa sandalye atmış kebap satıyor, kimi, markete ait kasaları koymuş çürük sebze ve meyvelerin suyunu akıta akıta ayıklama yapıyor. Kaldırıma bayrak direği gibi reklam flaması koymak da bölgede adeta moda olmuş.


""


""

"ZABITA, ŞOV DEGİL İŞİNİ YAPMALI"

Kaldırıma yeşil halı döşeten esnaf bile var. Tüm bu olan bitenler karşısında sessiz kalan ilçe zabıtasının başka bölgelerde sözde denetimler yapıp uyarılar yapması ise, 'Zabıta şov ve gösteriş peşinde' dedirtiyor. Çekmeköy zabıtasını Çavuşbaşı Caddesi'nde denetime davet eden bölge halkı, esnafın kaldırım işgaline derhal engel olunmasını istiyor.


""
""

YAYA VATANDAŞ, YOLDAN YÜRÜYOR

"Çoluk çocuğumuzla kaldırımlarda yürümekte zorlanıyoruz" diyen Çekmeköylüler, "Kaldırımların yarısını esnaf işgal etmiş, yarısını da park eden araçlar. Vatandaş ise yoldan yürümek zorunda. Çekmeköy gibi kaliteli ve de modern bir kente bu görüntüler hiç ama hiç yakışmıyor. Çekmeköy bu kirlilikten bir an önce kurtarılmalı. Sözde denetimlerle gösteriş yapan zabıta görevini yapmalı" diyor.


""

Meclis üyesinin 'kafe'si,

kaldırımı hepten kapatmış

Yine Çekmeköy'deki bir belediye meclis üyesine ait olduğu iddia edilen bu kafe, kaldırımı hepten kapatmış durumda. Kafeye dayanan kaldırım bir anda bitiyor ve yerine bu kafe başlıyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72