Yaşlı teyzenin yardım feryadı!

Ataşehir'de yaşayan 74 yaşındaki Gülseren Başboğa, kirada oturduğu gecekondusu..

Yaşlı teyzenin yardım feryadı!

Ataşehir'de yaşayan 74 yaşındaki Gülseren Başboğa, kirada oturduğu gecekondusu..

06 Nisan 2014 Pazar 12:57
Yaşlı teyzenin yardım feryadı!

Ataşehir’de kentsel dönüşüm mağduru yaşlı teyzenin yardım feryadı!

Ataşehir’de yaşayan 74 yaşındaki Gülseren Başboğa, kirada oturduğu gecekondusu kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacağı için yetkililerden yardım bekliyor. Solunum cihazıyla yaşamak zorunda olan ve kendi başına hiçbir işini yapamayan yaşlı kadın, 10 güne kadar kalacak bir yer bulamazsa intihar edeceğini söylüyor.


Ataşehir’de yaşayan Gülseren Başboğa, kirada oturduğu gecekondusu kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacağı için zor günler geçiriyor. 30 yıldır yalnız yaşayan yüzde 90 engelli Başboğa, solunum cihazına bağlı olarak yaşamak zorunda. Çevredeki vatandaşların yardımıyla günlük işlerini görebilen Başboğa, kalp, şeker ve tansiyon hastası. Ayrıca akciğerinin dörtte üçü yok. Zor şartlarda hayatını devam ettirdiğini söyleyen Başboğa, çevredekilerin yardımıyla ayakta kaldığını anlatıyor. Oturduğu evin Milli Emlak’ın olduğunu söyleyen Başboğa, “Zamanı gelmiş, bu evler kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacak. Ben kiracıyım burada. Ama benim kendime ev tutacak durumum yok. Huzurevlerinde sıra var. Benim kalacağım huzurevi bakım yapılan huzurevi olmalı. Yani ben yüzde 90 engelliyim. Hiçbir işimi göremiyorum. Bu tarz huzurevlerinde de çok sıra var. 3-4 sene beklemem lazım” şeklinde konuştu.

""
Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlığa başvurularda bulunduğunu ifade eden yaşlı kadın, “Kaymakamlık bir sefer 300 lira verdi. Yani bununla olacak iş değil. Ben başbakanımızdan yardım istiyorum. Hiç kimseden istemiyorum. Ben buradan çıkacağım ama gidecek yer bulamıyorum. Bu semtlerde bir yer istiyorum. Çünkü 30 yıldır, eşim dostum buralarda. Onlar bana bakıyorlar. Yani maddi değil. Ama işim olsun, yanıma geliyorlar. Bazen krize giriyorum. Yanımda insan istiyorum. Zor yani, çok zor benim işim. Ne yapayım yani Allah’ın verdiği canı mı alayım. Bunalıma giriyorum” dedi.
Ne yapacağını bilmediğini söyleyen Başboğa, “Elim kolum tutsaydı bir yerde bulaşıkçılık yapardım. Bir hastaya bakar yanında yatardım, barınırdım ama benim bir görünüşüm var başka hiçbir şey yok bende. Benim bu yaşta yapabileceğim bir meslek yok. Nisan ayının 13-14’üne kadar evi boşaltmam lazım. Valilikten gelmiş yazı. Kaymakam bey de Allah razı olsun idare ediyor. Eğer kendime bir yer bulamazsam yemin ediyorum intihar edeceğim” diye konuştu.

Yetkililerden yardım beklediğini dile getiren yaşlı kadın, “Benim olmasın, bana bir oda, sıcak bir oda versinler. Ben emekli maaşımla birini tutar kendime baktırırım. Buralarda bana 1 oda 1 banyo bir yer istiyorum. Benim olmasın. Ne yapacağım ben bundan sonra. Ama insan gibi yaşamak istiyorum” dedi.

Son Güncelleme: 06.04.2014 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3