Van'da yine deprem!

Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle..

Van'da yine deprem!

Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Van'da yine deprem!

Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle il merkezinde ikisi otel olmak üzere yaklaşık 25 bina yıkıldı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 21.23'te, merkez üssü Edremit ilçesi olan, 5.6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. 5 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, büyük paniğe yol açtı. Deprem nedeniyle il merkezinde ikisi otel yaklaşık 25 bina yıkıldı. Yıkılan binalardan üçünde insan bulunduğu kaydedildi. 

Yıkılan Bayram Otel ve Aslan Otel'de, aralarında gazeteciler ile arama kurtarma ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda insan bulunduğu, bazı gazetecilerin cep telefonlarıyla enkaz altında olduklarını bildirdikleri öğrenildi. Bu noktalara süratle arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkazlarda çalışmalara başladı. Enkazlardan 5 cansız beden çıkarılırken, 20 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.


Deprem nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de hasar oluştu. Hastanenin acil servisi boşaltıldı. Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar, panik halinde sokaklara döküldü.


Kızılay yetkilileri, Edremit ve Erciş'te yıkılan bina olmadığını ifade etti. Açıklamada, bölgeye 15 bin çadır daha gönderildiği, çevre ilçelerdeki ekiplerin de il merkezine sevk edildiği belirtildi.


Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı. Merkez, sarsıntının 4 kilometre derinlikte oluştuğunu kaydetti.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 21.30'da ise, yine merkez üssü Edremit olan 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oluştu. Bu artçı depremin derinliği ise 4 kilometre olarak belirtildi. Bu sarsıntının ardından büyüklükleri 2.9 ile 4.4 arasında değişen 28 deprem kaydedildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3