Vali'den 1 Mayıs açıklaması geldi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yönünde...

Vali'den 1 Mayıs açıklaması geldi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yönünde...

19 Mart 2013 Salı 18:12
Vali'den 1 Mayıs açıklaması geldi
Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yönünde kendilerine henüz bir talep ulaşmadığını, talep gelmesi halinde işbirliği yapacaklarını söyledi. Tuzla’da kurulan Çanakkale Çadırı’nı gezen Vali Mutlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul’da sabah saatlerinde DHKP-C örgütüne yönelik düzenlenen operasyonların sorulması üzerine Mutlu, “Malum örgüte yönelik İstanbul’da yapılmış operasyonlarımızdan biri bu sabah muhtelif yerlerde gerçekleştirildi ve bunlar sonucunda 12 gözaltı işlemi yapıldı. Ayrıca, arama yapılan yerlerde 2 adet 7.65 tabanca ile çok miktarda mermi ele geçirildi. Ülkemizde her türlü terör eylemine ve örgütüne karşı sürdürmüş olduğumuz kesintisiz mücadeleyi bu sabah yapmış olduğumuz operasyonla emniyet güçlerimiz devam ettirdi. Her şeyden önce bu ülkede ihtiyacımız olan güvenliği temin, İstanbul’un huzurunu ve sükununu temin öncelikli görevimizdir” dedi.

Vali Mutlu, 21 Mart’ta yapılacak nevruz kutlamalarıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “21 Mart tarihinde valiliğimizin düzenlemiş olduğu, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların katılacağı ayrı bir nevruz programını Topkapı’da icra edeceğiz. İnşallah nevruzu bir bahar bayramı olarak, güzelliklere vesile olacak bir gün olarak en iyi şekilde kutlamış olacağız. Hafta sonu İstanbul’da düzenlenen kutlamalarla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olması önemlidir. Nevruz'un bir bahar bayramı olduğunu hepimiz biliyoruz. 21’i itibariyle Diyarbakır’da yapılacak bir nevruz kutlaması var. Onun da en iyi şekilde olaysız, sıkıntısız, ülkemizin birliğine, kardeşliğine ve sevgisine vesile olacak bahar tadında kutlanması yürekten temennimizdir.”

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Mutlu, Taksim için kendilerine henüz bir talep ulaşmadığını belirterek şunları söyledi: “Yaklaştıkça bununla ilgili talep gelecektir bize. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Taksim Meydanı’ndaki çalışmaları takip ediyoruz. 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yönündeki arzuları biliyoruz. İki önemli arter var, birisi Halaskargazi Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı'dır. Bu iki cadde üzerinde de yoğun bir çalışma var. Taksim Meydanı’nın önemli bölümü inşaat halinde. Ama biz 1 Mayıs’la ilgili talepte bulunacaklarla her türlü işbirliğini sürdürerek şehrimizde 1 Mayıs’ın güvenlik içinde geçmesi için bütün tedbirleri alacağız. Alanla ilgili bütün konuları değerlendireceğiz. Bu çalışma 1 Mayıs’a kadar hangi noktaya gelecek, bütün bunları incelemeye devam ediyoruz. Olumsuz bir duruşumuz yok ama orada ciddi bir inşaat faaliyeti olduğunu biliyoruz. Bir değerlendirme sürecindeyiz. Herhangi bir olumsuz değerlendirme beyanı içinde değiliz.”

Mutlu, Kartal’da bir binanın odunluğunda ele geçirilen mühimmatla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Bulunmuş olan silahlar bir vatandaşımızın kendi ihbarı üzerine ele geçti. Vatandaşımızın odunluğunda ele geçen bir malzeme. Dolayısıyla herhangi bir eylemde daha önce kullanmış mıdır, mahiyeti nedir, kimler tarafından bırakılmıştır bununla ilgili incelemeyi sürdürüyoruz. Odunluğunda bu malzemeler bulunan vatandaşımızın herhangi bir suçla ilgisi söz konusu değil. Kendisinin ihbarı ile ortaya çıkmış. Biri tarafından bırakılmış bir malzeme”
Son Güncelleme: 19.03.2013 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72