Üsküdar'da müdür atamalarına tepki

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul...

Üsküdar'da müdür atamalarına tepki

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul...

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:24
Üsküdar'da müdür atamalarına tepki

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, okul müdürü atamalarını protesto etti.  Zeynep Kamil Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, pankart açıp slogan atarak Üsküdar Hükümet Konağına kadar yürüdü.  Burada basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanları için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Bu eğitim-öğretim yılında en büyük sıkıntının MEB Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmenliği olduğunu savunan Hasanpaşaoğlu, "Çıkarılan yasayla 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve üst düzey yöneticiler olmak üzere 76 bin yöneticinin görevlerine son verilecek bir süreç başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi, hiçbir kriter olmaksızın keyfi şekilde uzatılmamıştır" dedi. 

İstanbul'da değerlendirmeye alınan bin 477 okul müdürünün 787'sinin 75 puanın altında bırakıldığını söyleyen Hasanpaşaoğlu, "Bu okul müdürlerinin yüzde 90'ı, Türk Eğitim-Sen üyesidir. Üsküdar ilçesinde de bu durum farklı değildir. 73 okul müdürü değerlendirilmeye alınmış, 41 okul müdürü 75 puanın altında verilerek görev süreleri uzatılmamıştır. Değerlendirmeye alınan sendikamıza mensup 25 okul müdürümüzün 21'i görevden alınmıştır. Bu puanlamayı yapanları kınıyoruz" diye konuştu. 

Hasanpaşaoğlu, sendika olarak, haksızlıklara "dur" demek için 24 Eylül'de bir günlük uyarı grevi yapacaklarını ifade etti. 

Açıklamanın ardından Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş tarafından, Üsküdar Hükümet Konağı önüne siyah çelenk bırakıldı.

 

Son Güncelleme: 17.09.2014 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72