Ümraniye Kızılay'da 'KAN' sıkıntısı!

Türk Kızılayı'nın aylardır yaptığı kan bağışı çalışmalarında vatandaşların..

Ümraniye Kızılay'da 'KAN' sıkıntısı!

Türk Kızılayı'nın aylardır yaptığı kan bağışı çalışmalarında vatandaşların..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ümraniye Kızılay'da 'KAN' sıkıntısı!

Türk Kızılayı'nın aylardır yaptığı kan bağışı çalışmalarında vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle Ümraniye'de ciddi anlamda kan bağışı sıkıntısı yaşanıyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Türk Kızılayı'nın başlatmış olduğu kan depolama merkezi bugünlerde çalışmalarını artırmış durumda. Ayrıca Kızılay gün geçtikçe insanlara daha iyi hizmet için ekip sayısını artırdı. Bir kaç ay öncesine kadar yeterli kan toplayan Ümraniye Kızılay ekib,i şu günlerde biraz  'kan' kaybetmekte. Kızılay'dan yapılan açıklamada, vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı davranmaları istenmekte. Ümraniyeli vatandaşların son günlerde kan bağışlama sayısını düşürmekte oluşu Ümraniye Kızılay Kan Merkezi yetkililerini haklı olarak üzmekte.

 

Anadolu yakasının birçok kesiminde aynı anda aktif olarak çalışan Türk Kızılayı ekibi, bugünlerde Üsküdar, Ümraniye ve K.Çekmece'de haftada iki gün uzman ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor. Biz de Flashaber Gazetesi olarak bu çalışmaları yerinde izlemek için Türk Kızılayı'nın Ümraniye Merkezi'ni ziyaret ederek son gelişmelerden haberdar olmak istedik. Türk Kızılayı Ümraniye Şubesi Ekip Doktoru Osman Duran'ın yaptığı açıklamalar oldukça üzücü idi.


""

 

Doktor Osman Duran açıklamasında; "Ekibimiz çok değerli elemanlardan  oluşuyor. Uzun süredir devam eden çalışmalarımız halen devam ediyor. Fakat Ramazan ayı ile birlikte kan verme konusunda gözle görülür bir düşüş yaşadık. Ramazan öncesi vatandaşımız daha bir duyarlıydı. Ramazan'da kan vermenin sakıncalı olmadığı vatandaşlara açık ve inandırıcı olarak anlatılamamış sanırım. Ümraniye Kızılayı'nın son günlerde kan kaybediyor olması hiç de iç açıcı bir durum değil"  dedi.


""

 

Duran, açıklamasının sonunda,  "Türkiye genelinde hedefimiz yıllık 1.300 ünite kan toplamak. Bu amacımıza ulaşmamıza az kaldı. Haftada iki gün Ümraniye Meydan'da çadır kuruyoruz. Maalesef bu bugünlerde çok az vatandaşımız geliyor. Ümraniye Türk Kızılayı ekibi olarak vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.    Haber : Aşkın Akkuş

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72