Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park'a sürekli yeni yapılar...

Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park'a sürekli yeni yapılar...

08 Nisan 2014 Salı 13:36
Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor

Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor

Artık biri buna dur desin!

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park’a sürekli yeni yapılar kazandırılırken, ormanlık alan ise katlediliyor. Ruhsat alınmadan yapımına başlanan yapılar ise görenlere ‘pes’ dedirtiyor.

Orman katliamı görmezde mi geliniyor?

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği'nin Ümraniye Çırçır Ormanı içinde işletmesini yaptıkları Trabzon Park, ne hikmetse sürekli büyüyor.  Başlangıçta sadece bir iki işletme ile başlayan Trabzon Park, bugün içinde  onlarca yapının olduğu devasa bir tesise dönüşmüş durumda. Trabzon Park’ın Beşiktaş Tesisleri’ne bakan giriş yolunda ise yüzlerce ağaç kesilmiş ve Trabzon Park’a özel yol yapılmıştı. Göz göre göre ormanın kesilip katledilmesini birçok kez gündeme getirmiş ve yetkilileri göreve çağırmıştık.

""

Ruhsat alınmadan yapı yapılıyor!

Çırçır Ormanı’nın Beşiktaş Tesisleri’ne bakan tarafında ise bir baraka dikkatlerden kaçmıyor. Alenen ormanın içinde yapılan bu baraka görenleri hayrete düşürüyor. Yaptığımız araştırmada yapıya ait ruhsatın olmadığını öğrendik. Konu ile ilgili görüştüğümüz Alemdağ Orman İşletme Şefi yetkilisi, “Mesire alanı kapsamındaki proje dahilinde yapılacak bir kır restoranıdır. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından izni vardır. Ancak Ümraniye Belediyesi’nden yapı kontrol ruhsatı alınmamıştır. Bu nedenle sadece su basması yapıldı” dedi. Ancak imar mevzuatına göre, bir yapıya başlamak için yapı kontrol ruhsatı ve gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

""

Bu kadar imtiyaz, ‘pes’ dedirtiyor…

Ruhsat bile almadan kır restoranı yapımına başlanılması , “Bu işadamları neye ve kime güveniyorlar da ruhsat almayı bu kadar garanti görüyorlar?” sorusunu akıllara getiriyor. İçlerinde popüler iş adamlarının da bulunduğu Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği'nin bu başlarına buyruk hareketlerine birilerinin dur demesi bekleniyor. Çevreye ve ormana duyarlı vatandaş ise bu duruma tepkilerini şöyle ifade ediyorlar: “Çırçır Ormanı’nda istedikleri gibi at koşturmak kimsenin hakkı değil. Sürekli burada ağaçlar kesiliyor ve bilediğimiz yapılar yapılıyor.  Birileri buna dur demeli, yoksa koca orman yok olacak.”

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 08.04.2014 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3