Taşeron işçilerin çilesi bitiyor

Aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu personelle aynı haklara sahip olmayan...

Taşeron işçilerin çilesi bitiyor

Aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu personelle aynı haklara sahip olmayan...

02 Mart 2014 Pazar 14:31
Taşeron işçilerin çilesi bitiyor

Aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu personelle aynı haklara sahip olmayan taşeron işçilere müjde. Sayıları 600 bini bulan taşeron işçilerin kamuda kadrolu olması için karar alındığı öğrenildi.

Türkiye’de şu anda 2 milyonun üzerinde taşeron işçi var. Bunun yaklaşık 600 bini kamuda asıl işte çalıştırılıyor. Verilere göre bu 600 bin işçinin 150 bini kamuda çalışmaktadır. Kamuda çalışan kadrolu işçiyle aynı hizmeti üretiyor. Gel gör ki aynı işi üretmesine rağmen adı üzerinde ‘taşeron’ olarak çalıştırılıyor. Ve haliyle haksızlığa uğruyor. Aynı asıl işi yapmalarına rağmen bu işçiler, ‘kadrolu personelle’ aynı haklara sahip olamıyorlar.

Torba Yasa’da milyonlarca taşeron işçiyi ilgilendiren müjdeli haber geldi. Taşeron yasası çıkacak mı çıkmayacak mı diye düşünürken müjdeli haber Bakan Faruk Çelik'ten geldi. Faruk Çelik taşeron kanun taslağının Başbakanlık'ta olduğunu söyledi. Kamuda sayıları 600 bine yaklaşan taşeron işçilere kadro yolu açıldı. Edinilen bilgiye göre konu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşüldü ve karara bağlandı.

Kadroya alınması planlanırken bunun için gerekli olan yasal düzenlemenin ya Torba Yasa'ya konularak ya da Bakanlar Kurulu kararı ile gündeme geleceği öğrenildi. Kamuda çalıştığı halde kamudaki haklardan yararlanamayan taşeron işçilerle ilgili pazarlıklar uzun süredir devam ediyordu.  Kamuda sağlık, temizlik, güvenlik ve dağıtım alanlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi sırasında birikmiş kıdemlerinin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Son Güncelleme: 02.03.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72