Sultanbeyli'de fırınlar denetim altında

Sultanbeyli Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan'ın olmazsa olmazı pidelerin

Sultanbeyli'de fırınlar denetim altında

Sultanbeyli Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan'ın olmazsa olmazı pidelerin

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'de fırınlar denetim altında

Sultanbeyli Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan'ın olmazsa olmazı pidelerin sağlıklı ve kurallara uygun üretimi için kolları sıvadı.

Ezana dakikalar kala alınan sıcacık pideler Ramazan ayının olmazsa olmazı. Bu Ramazan lezzeti için fırınlar gece-gündüz çalışıyor. İftar saati kapılarda kuyruklar oluşurken, sahurda da vatandaşlar fırınlara akın ediyor.

Kokusuyla iftarın habercisi olan pidelerin, kurallara ve sağlığa uygun üretilmesi ise son derece önemli. Bu hızlı pide üretiminin aksamalara yol açmaması için Sultanbeyli Belediyesi harekete geçti. Ramazan ayının ilk günü ilçedeki 94 fırın zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

Ekiplerin yaptığı denetimlerde pide ve ekmeklerin gramajı, kurallara ve özellikle temizliğe uygun üretimi ve gerekli izinler kontrol edildi. Denetimlerde 3 fırın için 1608 sayılı kanuna göre yasal işlem başlatıldı, 36 fırına uyarı yapıldı. Ramazan ayının ilk günü yapılan denetimler bayrama kadar devam edecek.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72