Şile Kumbaba Motel yandı…

İstanbul'un en eski ve popüler sayfiye yerlerinden Şile'de bulunan Kumbaba...

Şile Kumbaba Motel yandı…

İstanbul'un en eski ve popüler sayfiye yerlerinden Şile'de bulunan Kumbaba...

31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:01
Şile Kumbaba Motel yandı…

İstanbul'un en eski ve popüler sayfiye yerlerinden Şile'de bulunan Kumbaba Plajı'nda bir dönem restoran ve dinlenme tesisi olarak ‘Kumbaba Motel’ adıyla hizmet veren, kullanılmaz haldeki bina yandı. Geniş bir alan üzerine kurulan bina bugün tinerci ve evsizlerin mekanı haline gelmiş, bakımsızlıktan güçlükle ayakta duruyordu.

Yangın, saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çatı katında başladı ve alevler kısa zamanda tüm binayı sardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın kumluk ve tepelik alanda olması nedeniyle yangına ulaşmada zorlandı. Metrelerce uzatılan hortumlarla alevlere su sıkılarak müdahale edildi, yangının çevreye yayılması önlendi. Yangının söndürülmesinden sonra olay yerinde konuşan Şile Belediye Başkan Yardımcısı M.Turan Temel, "Yangının nedenini henüz bilmiyoruz. Bu bina için belediye olarak bir projemiz vardı. Çok üzücü bir durum" dedi.
1953'de yapılan, yıllarca bölgede yerli turistlere ‘Kumbaba Motel’ adıyla hizmet veren 1990'lı yılların başında ticari kaygılar nedeniyle kapılarını konuklarına kapayan binanın bahçesinde yer alan heykeller, tarihi eser sayılabilecek, üzerinde çeşitli işlemeler bulunan mermer blok ve sütunlar, çini duvar kaplamaları, ahşap işlemeciliğin en ince örneklerinden tavan süslemeleri tahrip edilmişti.

 

""
Belediyeden projesi vardı…

Şile Belediyesi alandan yararlanılması amacıyla, ‘Kumbaba Motel Restorasyonu Projesi’ adı altında bir proje hazırlattı. Kum zambaklarının süslediği alanın, belediye tarafından restore edilerek bir
Şile Bezi Modelleme Merkezi haline dönüştürülmesi planlandı. Ancak Şile Bezi üretim safhalarının uygulamalı olarak gösterilmesi ve otantik Şile Bezi yapım aşamalarının sergilenmesi düşünülen merkezde bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Bölgede yaşayanlar, geniş arazi üzerine kurulu tesiste, evsiz ve madde bağımlılarının yaşadığını belirterek durumdan duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlardı. Binanın duvarlarına sprey boyalarla yazılan yazılar, bahçedeki içki şişeleri ise bu rahatsızlığın açık nedeniydi. Şileliler, "Motelin olduğu yer Şile'nin en hareketli, cıvıl cıvıl bölgesiydi bir zamanlar. Ama şimdi bir 'ölü şehir' görüntüsünde. Belediyemizin burayı restore edeceğini duymuştuk. Ama henüz bir çalışma başlatılmadı. Bina resmen yağmalandı. İçerideki çinilere, ahşap kaplamalara zarar verildi" dedi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

""

Son Güncelleme: 31.07.2013 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72