SGK, tatil günlerinde ilaç ücreti ödemeyecek

Sağlık harcamalarını kısmak için pazar günü ve resmi tatillerde sigortalı...

SGK, tatil günlerinde ilaç ücreti ödemeyecek

Sağlık harcamalarını kısmak için pazar günü ve resmi tatillerde sigortalı...

05 Temmuz 2014 Cumartesi 16:40
SGK, tatil günlerinde ilaç ücreti ödemeyecek

Sağlık harcamalarını kısmak için pazar günü ve resmi tatillerde sigortalı hastaların poliklinik hizmeti almasını yasaklayan hükümet, düzenlemenin kapsamını genişletiyor. SGK, doktorların tatillerde yazdığı reçeteyi ödemeyeceğini açıkladı. Sadece acil, hemodiyaliz ve onkoloji ilaçlarının reçeteleri karşılanacak.

Hükümet, sağlık harcamalarını azaltmak için vatandaşa ilaç kotası koydu. Daha önce pazar günleri ve resmi tatillerde sigortalıların ücretsiz muayene olmasını yasaklayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şimdi de tatillerde doktorun yazdığı ilaç reçetelerini karşılamayacağını açıkladı. SGK sadece acil, hemodiyaliz ve onkoloji reçetelerinin bedelini ödeyecek. Ayrıca 2. ve 3. derece askeri hastanelerde tedavi gören ve ilaç yazılan hastalarda e-reçete ve e-rapor mecburiyeti istenecek. Buradaki doktorlar elektronik ortamda düzenleme yapmazsa hastalar ilacını alamayacak. 1 Nisan'dan itibaren pazar günü ve resmi tatillerde sigortalı hastaların poliklinik hizmeti almasını yasaklayan SGK, bunu bir öteye taşıdı. Bu dönemlerde uzman hekimlerin yazdığı reçetelerde sosyal güvence kapsamında karşılanmayacak. Bu uygulamalara ek olarak 1 Temmuz'dan itibaren başlayan uygulama ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TSK'ya bağlı 2. ve 3. basamak hastanelere e-reçete ve e-rapor düzenlenmesi zorunluluğu getirdi. SGK bu tarihten itibaren askeri hastanelerde zorunlu haller dışında manuel olarak düzenlen ilaç reçetelerini ödemeyeceğini açıkladı.

 

Son Güncelleme: 05.07.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72