“Ses Kayıtları Doğruysa Çok Vahim Bir Durum"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İnternete düşen ses kayıtları eğer...

“Ses Kayıtları Doğruysa Çok Vahim Bir Durum"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İnternete düşen ses kayıtları eğer...

19 Mart 2014 Çarşamba 17:28
“Ses Kayıtları Doğruysa Çok Vahim Bir Durum"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes:

Ses Kayıtları Doğruysa Çok Vahim Bir Durum"

 

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İnternete düşen ses kayıtları eğer doğruysa durum çok vahim" dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak yoğun bir tempo içinde çalışma yaptığını belirten İhsan Özkes, emekli bir müftü olarak internete düşen bazı ses kayıtlarından rahatsız olduğunu söyledi. Ortaya çıkan sözlerin doğru olması durumunda çok vahim bir durum olduğunu ifade eden Özkes, “Dini, kitabı, hafife almak, alaya almak, din ile Kur’an ile, ayet ile, sure ile matrak geçmek küfürdür, bunu yapan kafir olur. Bunu söyleyen kişi Müslümanlıktan çıkar” diye konuştu.

Kur’an da olmayan bir cümleyi, bir kelimeyi, bir harfi Kur’an da var gibi göstermeye çalışmanın küfür olduğunu, bunu yapanların kafir olacağını belirten Özkes, “Her Cuma bir ayet sallıyorum’ diye söylemek hem ayeti hafife almaktır, ayetle alay etmektir, bu küfürdür. Hem de böylelikle Müslümanları da kandırdığını itiraftır. Ayeti sallamak din ile iman ile alay etmektir, küfürdür. Bakara Suresi, Kur’an-ı Kerim’de var olan 114 sureden birisidir, Kur’an-ı Kerim’in en uzun süresidir. Bu süre genellikle iman ile küfür üzerinde durur. ‘Bu Bakara iyi makara’ diyerek Bakara Suresine ‘iyi makara’ demek küfürdür” şeklinde konuştu.

Özkes, iddia edilen sözleri şiddetle, nefretle, lanetle kınadığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 19.03.2014 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72