Sancaktepe'de yüksek gerilim

Sancakte Abdurrahman Gazi Mahallesi'nin elektrik tellerinden dolayı ne kadar...

Sancaktepe'de yüksek gerilim

Sancakte Abdurrahman Gazi Mahallesi'nin elektrik tellerinden dolayı ne kadar...

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:46
Sancaktepe'de yüksek gerilim

Yüksek gerilim hattı altındaki mahalle:

Sancaktepe Yunus Emre

 

Sancakte Abdurrahman Gazi Mahallesi’nin elektrik tellerinden dolayı ne kadar dertli olduğunu daha önce sayfalarımıza taşımıştık. Yunus Emre Mahallesi Fulya Sokak sakinleri de aynı dertten muzdarip olduğunu anlattı.

Elektrik tellerinin binalara sıfır olduğu sokakta insanlar TEDAŞ’a en az 3-4 kez dilekçe verdiklerini ama hiçbir işlem yapılmadığını ifade ettiler. Sokağa girdiğimizde birkaç binanın ön taraflarının gayet güzel, sıvalı olduğunu görürken arka tarafların sıvasız, deyim yerindeyse harabe gibi durduğunu görüyoruz.

“TEDAŞ ÇALIŞANLARI BİZİ DİNLEMİYOR, LAKAYT BİR ŞEKİLDE BİZE CEVAP VERİYOR”

Elektrik telleri yüzünden sokakta başlayan inşaatlar bitmek bilmiyor. İnsanlar “yeter artık” diyip isyan bayrağını açmış durumda. Bu konudan bir hayli dertli olan Yunus Emre Mahallesi Fulya Sokak’ta inşaat halinde binası olan Ayhan Koçak, bize durumunu şu şekilde anlattı: “Biz geçen ayın beşinde TEDAŞ’a dilekçemizi verdik, ama hala bir sonuç alamadık. Geldiler burada keşif yaptılar. Ben kendilerine de durumu izah ettim ‘bu inşaatın bitmesini bekleyen birçok insan var’ dedim. Ama nafile hala bir sonuç yok. Bizim en çok zorumuza gidende bu işin ilerleyememesi değil , TEDAŞ’da görevli olan insanların bizi dinlememesi,  bize lakayt bir şekilde cevap vermesi. Devlet dairesinde çalışan, orada bizim sorunlarımızı halletmek için bulunan, bunun için maaş alan insanlar bizi dinlemiyor, telefon başında bizimle dalga geçiyor. Herkes mağdur bu duruma . Bir çare bulunmasını istiyoruz. En azından TEDAŞ bizi kaile alsın ve dinlesin.”

""

“EVİMİN ÖN YÜZÜNDE GÜLLER AÇIYOR ARKA YÜZÜ İÇ KARARTIYOR”

Elektrik tellerinin binasına sıfır olmasından dolayı hiçbir çalışma yapamayan Münevver Bora, “Elektrik telleri binamın arka tarafına sıfır şekilde bu yüzden binamızda hiçbir çalışma yapamadık. Binanın ön tarafının sıvası yapılırken arka tarafın sıvası yapılamıyor. Binamın ön yüzünde güller açarken arka yüzü iç karartıyor. Beyim kaç sene öncesinden şikâyette bulundu. Ondan belli bir miktar para istemişlerdi o da o parayı yatıramadığı için kaldı. Beyim de vefat edince kimse ilgilenmedi. Ben sokağımıza tehlike yaratan elektrik tellerine biran önce bir çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

“KENDİ EVİMİZDE RAHAT BİR ŞEKİLDE OTURAMIYORUZ”

Elektrik telleri balkonuna sıfır olan ve küçük çocukları bulunan bir ailede korkularını şu şekilde dile getirdi: “Elektrik telleri balkonumuza sıfır şekilde.  Bir sürü dilekçe verdik, SancaktepeBelediyesi’ni aradıkama kimse dönmedi. Bırakın rahat bir şekilde çocuklarımızı balkona çıkartmayı biz kendimiz bile balkona çıkamıyoruz. Evimizde bile rahat bir şekilde oturamıyoruz. Yağmur yağdığında, rüzgâr estiğinde şimşek çaktığında falan çok korkuyoruz bir zarar verecek diye. Lütfen artık bu korkulardan kurtulalım.”

Elektrik direğinin kendi arsasında kaldığını ifade eden Saniye Pehlivan da TEDAŞ’a birçok kez şikâyette bulunduklarını ama kimsenin de gelip ilgilenmediğini söyledi. Pehlivan, “Elektrik telleri bizim evimize de sıfır hatta elektrik direği bizim arazimiz içerisinde bilmiyorum ne olacak. Biz şikâyet ediyoruz ama ne gelen var ne de ilgilenen. Eşim, 4 kere TEDAŞ’a dilekçe verdi ama kimse gelmedi. Biz bu rezilliğin ortadan kalkmasını ve korkusuz bir şekilde rahat bir nefes almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

""

“TEDAŞ BU ÜLKENİN KURUMU DEĞİL Mİ?”

Yunus Emre Mahallesi Fulya Sokakta iki aydır tek bir çivi bile çakılamayan inşaattan daire alan Dursun Odabaş da 4. ayda bitmesi gereken dairesinin neden bitmediğini şu şekilde ifade etti: “Ben bu binadan daire aldım, normalde ben 4. ya da 5. ayda evime taşınacaktım ama elektrik telleri yüzünden iskele kurulamıyor böyle olunca inşaatta bitmiyor hala bekliyoruz. Binanın ön kısmı yapılmış çok güzel ama arka kısmına iskele kuramıyoruz. Mağduruz çünkü kira ödüyoruz, kendi evimize çıkamadık. Müteahhidimiz şikâyet ettiği için biz ayriyetenşikâyet etmedik. TEDAŞ bizim ülkemizin bir kurumu değil mi biz bu ülkenin bir evladı değil miyiz, bu işi çözsünler bizim mağduriyetimizi gidersinler.”

""

""

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan 2019-05-21 01:23:33

Ayni sorunu bizde yasiyoruz apturahamn gazi mahalesinde guksek gerilim hati tirafolar tam evimizin arkasinda teller tam evimizin uzerinden geciyor bu yuzden evin butun beyaz esyalari elektirik saatimiz alev aldi itfayiye geldi tedastan yetkiller geldi yuksek gerilimden dolayi yangin ciktigini soykediler hicbirsekilde masraflarimizda karsilanmadi hala bir ses seda yok Allah etmesin birgun bu ev yanarsa sorumlusu tedasdir bu isin sorumlularidir..

banner3