Polonezköy'de durum iç açıcı değil

İstanbul'un yeşil alanları hızla yok olurken Beykoz'a bağlı Polonezköy'ü imara..

Polonezköy'de durum iç açıcı değil

İstanbul'un yeşil alanları hızla yok olurken Beykoz'a bağlı Polonezköy'ü imara..

27 Nisan 2014 Pazar 14:49
Polonezköy'de durum iç açıcı değil

İstanbul’un yeşil alanları hızla yok olurken Beykoz’a bağlı Polonezköy’ü imara açacak yeni planla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. İmar planlarına göre bölgede yapılaşmanın artması bekleniyor.

 

Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanını kapsayan yeni plan yürürlüğe girdikten sonra alana ilişkin tüm imar planı ve plan değişiklikleri geçersiz kalacak. Tabiat Parkı’nı yapılaşmaya açan planda konut için emsal 0.15, yükseklik 6.50 metre yani 2 kat olması bekleniyor.Turizm konaklama tesisi yapılması halinde emsal 0.20’ye çıkacak ama yükseklik aynı kalacak. Otelin bodrum katında; spa, restoran, yüzme havuzu, toplantı salonu, spor salonu, mutfak, sığınak, depo, otopark, servis üniteleri yer alabilecek. Ticaret alanında perakende ticaret birimleri, ofis, kafeterya, banka, finans kurumları yapılabilecek.

""

Yapılaşma hızla artar

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman imar planını şöyle değerlendirdi: “Böyle bir plan, korunması gereken Polonezköy gibi bir alandaki yapılaşma hakkının çok üzerine çıkan yapılaşmalara neden olabilir. Özellikle bodrum kat alanlarının, bodrum katta oluşturulan kullanım alanlarının emsal harici olması yapılaşmayı artıracaktır.”

Yeni planda ayrıca önceki planın uygulama hükümlerindeki ‘Eğimden dolayı kat kazanılmaz’ kararının da yer almadığı görüldü. Bu plana bodrum katları 5,5 metre yükseklikte yapılabilecek. Üstelik imar kanuna göre bodrumun bir cephesi dışa açık olmak zorunda. Yeni plana göre konut veya turizm tesisi olarak kullanılmak için yapılacak bu bodrum katları; spa, restoran yüzme havuzu, toplantı salonu, spor jimnastik salonu, mutfak sığınak depo otopark ve benzeri servis üniteleri olarak kullanılabilecek.

 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72