Pendik'te silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Pendik'te çalıntı otomobille dur ihtarına uymayarak polisten kaçmaya çalışan...

Pendik'te silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Pendik'te çalıntı otomobille dur ihtarına uymayarak polisten kaçmaya çalışan...

08 Nisan 2014 Salı 12:17
Pendik'te silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Pendik'te çalıntı otomobille dur ihtarına uymayarak polisten kaçmaya çalışan 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada kaçan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken,1 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Olay akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiyie göre çalıntı otomobil ile Pendik Kurtköy, Yenişehir Mahallesi, Dedepaşa Caddesi'nde polisin dur ihtarına uymayan içinde hırsızlık suçlarından sabıkası olan Cafer Turgut ile cezaevi firarisi Eyüp Mutgam'ın bulunduğu otomobil ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Kısa süre yaşanan kovalamacanın ardından otomobili durduran polis ekipleri ile otomobildeki 2 kişi arasında silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada Cafer Turgut (25), başından silahla vurularak ağır şekilde yaralanırken, kolundan yaralanan Eyüp Mutgam ise otomobile binerek kaçmaya başladı. Polis ekipleri ile yaşanan kovalamacanın ardından otomobili Akşemsettin Mahallesi, Fatih Caddesi, Karınca Sokakta bırakan Eyüp Mutgam bir iş yerinin deposuna kaçtı. Polis tarafından depoda yakalanan Eyüp Mutgam ile polis memuru arasında boğuşma yaşandı. Boğuşmada polisin silahını alarak yeniden kaçan Mutgam, Tastik Sokak'ta bulunan bir evin arka balkonuna saklandı. Ev sahibinin durumu fark ederek polise bildirmesi üzerine Mutgam polis tarafından yakalandı. Hastaneye götürülerek tedavisi yapılan Eyüp Mutgam, Ümraniye Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Başından ağır şekilde yaralanan Cafer Turgut ise ambulansla kaldırıldığı Emsey Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Pendik Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“Polisler bize herhangi bir bilgi vermedi”

Çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgut'un ağabeyi Kudret Turgut, polisler tarafından kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirterek, “Kardeşimin bir iki tane dosyası var. Kardeşim hapishaneden firar eden 2 kişinin arkadaşıdır. Bilmediği halde arabalarına binmiş. O şekilde polis bunların silah çekmemesine rağmen ateş etmiş. Bunun kamera kayıtları da var avukatımız ilgileniyor. En kısa zamanda bunu da ortaya çıkaracağız. Bize polis tarafından ve savcı tarafından hiç bir açıklama yapılmadı. Polis tarafından kim vurduya gitti gibi bir şey oldu. Kardeşim muhtemelen teslim olmak için elini kaldırmış. Polis de direkt sıkmış, anlının tam ortasında bir de yanağında mermi izi var. Bir de darp izleri var. Adli Tıp Kurumu'nda zaten her şey çıkacak ortaya” dedi.

“Evde saklanan kardeşimdi”

Akşemsettin Mahallesi, Tastik Sokak'taki evin balkonunda saklanan kişinin Cafer Turgut olduğunu iddia eden ağabeyi Enes Turgut ise, “Benim abim burda polisler tarafından kovalanıyor. İlerdeki başka bir eve giriyor. Ordan sağlıklı bir şekilde çıkıyor. Gözaltına alınıyor ve bize daha sonra haber geliyor. Marmara Araştırma Hastanesi'nde kafasına iki tane kurşun sıkılmış şekilde bulunuyor. Bunu bir yetkili bana açıklasın” şeklinde konuştu. Eyüp Mutgam'ın balkonuna saklandığı evin sahibi ise, “Herhalde çatışmaya girmişler, burada değil ama. Buradaki Eyüp'tü zaten. Cafer’di herhalde o başka bir yerde çatışmaya girmiş dedi. Öte yandan Eyüp Mutgam'ın yakın zamanda bir arkadaşıyla birlikte Ümraniye Cezaevi'nden kaçtığı öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 08.04.2014 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72