Kılıçdaroğlu'ndan 'Esad'a çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan 'Esad'a çağrı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kılıçdaroğlu'ndan 'Esad'a çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye yönetimine çağrıda bulunarak, "İki gazeteci vatandaşımızı önkoşulsuz serbest bırak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de esir alınan gazetecilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Suriye yönetimine, 'İki gazeteci vatandaşımızı önkoşulsuz serbest bırak' diye çağrıda bulundu. AK Parti Hükümetine de, 'Can güvenlikleri olmayan ve akıbetlerinden sağlıklı haber alınamayan Suriye'deki gazeteciler konusunda 'ilgileniyoruz' demekten daha ciddi, sorumlu ve sonuç alıcı girişimlerde bulun, Özköse ile Coşkun ailelerini de sağlıklı bilgilendir' diye seslendi. Suriye'de görevlerini yapan gazetecilerden Adam Özköse ile Hamit Coşkun'dan 10 günden beri sağlıklı haber alınamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, iki gazetecinin can güvenliklerinin olmadığını ve görevlerini yapmaktan neden alıkonulduğunun bilinmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu koşullarda Hükümetin 'ilgileniyoruz' demesi ne gazetecilerin ailelerini, ne de meslektaşlarını tatmin etmemekte ve üzüntülerini hafifletmemektedir. Bu nedenle, can güvenlikleri olmayan ve akıbetlerinden sağlıklı bilgi edinilemeyen Suriye'deki gazeteci vatandaşlarımız konusunda Hükümeti 'ilgileniyoruz' demekten daha ciddi, sorumlu ve sonuç alıcı girişimlerde bulunmaya, ayrıca 'Özköse ile Coşkun' ailelerini sağlıklı bilgilendirmeye, Suriye yönetimini de devlet olma sorumluluğuyla hareket etmeye ve Adem Özköse ile Hamit Coşkun'u zaman geçirmeden ön koşulsuz serbest bırakmaya çağırıyorum. Bu vesileyle, en kısa sürede Adem Özköse ve Hamit Coşkun'a kavuşmaları temennisiyle, ailelerinin ve meslektaşlarının üzüntülerini paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72