KADIKÖY’ÜN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI BETONLAŞIYOR!

Kadıköy Bağdat Caddesi güzergahındaki 22 bin dönümlük Tarım Gıda İl Müdürlüğü arazisi betonlaşıyor. İçinde 370 ağacın bulunduğu alan için CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ isyan ederek , “Buna dur diyelim” dedi.

KADIKÖY’ÜN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI BETONLAŞIYOR!

Kadıköy Bağdat Caddesi güzergahındaki 22 bin dönümlük Tarım Gıda İl Müdürlüğü arazisi betonlaşıyor. İçinde 370 ağacın bulunduğu alan için CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ isyan ederek , “Buna dur diyelim” dedi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 14:37
KADIKÖY’ÜN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI BETONLAŞIYOR!

İBB Meclisi CHP Üyesi Hüseyin Sağ, meclis toplantısında isyan etti: Kadıköy’ün yeşil alan olarak kalan tek yeri olan, içinde 370 adet ağaç bulunan 22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılıp beton alanına dönmesine DUR diyelim! Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Hüseyin Sağ hazırladığı yazılı soru önergesini meclis toplantısında sözlü okudu ve Bağdat Caddesi güzergahındaki Tarım Gıda İl Müdürlüğü arazisi olan ve Kadıköy İlçesinin yeşil alan olarak kalan tek yeri olan, içinde 370 adet ağaç bulunan 22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılıp beton alanına dönmesine kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Nisan ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Hüseyin Sağ, Ülkü Koçar, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan’ın imzaları ile önerge meclise sunuldu. Oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge şöyle:

“KADIKÖY’ÜN YÜKÜNÜ ARTIRAN BİR PROJE”

Geliştirdiğiniz projeyi çevre halkına ilgili belediyeye sordunuz mu? Bağdat Caddesi gece 01.00 kadar trafik yoğunluğunun yaşandığı bir cadde, eğer zemin altı otopark yapılırsa araç giriş çıkışları nedeni ile Bağdat Caddesi trafiği de tamamen durma noktasına gelir. Burada yaşayan çevre halkı eğer bu alana bir şey yapılacaksa buranın tamamının yeşil alan olmasını istiyor. İstanbul ile ilgili yaptığınız tek bir proje gösterin içinde ticaret olmasın ne kadar meraklısınız para kazanmaya. Çevre halkı burada defalarca eylem yaptı, 2004 yılından beri buraya ranta yönelik bir proje yapılması yönünde girişimlerde bulunuldu. Halkın direnişi neticesinde vazgeçildi. Halk yeteri kadar gergin yeni gerginlik yaratacak icraatlardan vazgeçelim.

Bakınız Kadıköy'de birçok yeşil alan yok edildi, bu kalan son yeşil alan, 22.000 m2 içi ağaç dolu masrafa bile gerek yok, gelin tamamını yeşil alan yapalım altı üstü yok. Ağaçları beton garajın üstüne mi dikeceksiniz? Biz burayı Kadıköy Belediyesi olarak yaparız, İstanbul halkının hizmetine sunarız. Bu çerçevede; Anılan alanda çalışması başlatılan proje çalışmasının içeriği tam olarak nedir? Yapılması düşünülen inşaat alanı miktarı nedir? Zemin altı otopark kaç katlı olarak düşülmektedir? Proje kapsamında düşünülen ticari birimlerin toplam m2 nedir? Anılan proje hangi yöntemle hayata geçirilecektir yap işlet devret vb. Kısaltarak okuduğum Önergemizin tamamı tutanaklara geçirilmesi kaydı ile Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72