İstanbul'da Deniz sezonu açılıyor

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, boğulma olaylarını akademik bir çalışmayla...

İstanbul'da Deniz sezonu açılıyor

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, boğulma olaylarını akademik bir çalışmayla...

12 Haziran 2014 Perşembe 15:37
İstanbul'da Deniz sezonu açılıyor

İstanbul’da Deniz sezonu açılıyor

tedbirler yetersiz!

 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, boğulma olaylarını akademik bir çalışmayla inceledi. Hazırlanan rapora göre, plajlar kontrolsüz. Risk büyük olmasına rağmen yerel tedbirler dışında önlem alınmıyor.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, ‘Suda Boğulma Olayları’yla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı. Sonuçlara göre: En çok boğulma yaşanan İstanbul'da denize girilen 67 plaj ve sahil kıyısından 30'u kontrollü, 37'sinde ise hiçbir kontrol yok. Tedbir alınan 30 plajda ise emniyet şeridi vs dışında sadece 12'sinde cankurtaran var. Risk büyük olmasına rağmen yerel tedbirler dışında önlem alınmıyor.

5 yılda 297 kişi boğuldu

İstanbul'da son 5 yılda 320 kişi boğuldu. Boğulanların 255'si denizde, 40'sı göl-gölet, 20'si havuz ve 2'si akarsuda hayatını kaybetti. Boğulanların yüzde 84'ünü erkekler, yüzde 16'sını kadınlar oluşturuyor. İstanbul'daki 19 plajda hiç emniyet tedbiri yok. Tedbir alınan 30 plajdan ise 12'sinde cankurtaran var.

""

Karadeniz’de tehlike büyük!

Denize girilen kontrollü bölge sayısından daha fazla kontrolsüz bölge bulunuyor. İstanbul'un Karadeniz ve Marmara sahilleri Ege ve Akdeniz sahilleriyle kıyaslandığında morfolojik yapı ve dalga durumu nedeniyle mevsimsel deniz turizmine uygun değil. Karadeniz sahilinden deniz ötelenerek kaçak kum alınması nedeniyle deniz tabanı yapısı bozulmuş. Boğulma olaylarına karşı yerel tedbirler haricinde kapsamlı, sistemli ve sürdürülebilir tedbir alınmıyor.

 

Son Güncelleme: 12.06.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72