İSPARK yeniliklere açık

İSPARK ve Turkcell'in ortak çalışması SMS Park Projesi, uygulamaya geçti.

İSPARK yeniliklere açık

İSPARK ve Turkcell'in ortak çalışması SMS Park Projesi, uygulamaya geçti.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İSPARK yeniliklere açık

İstanbul'da ilk kez SMS'le parklanan müşteriler uygulamadan memnun olduklarını belirttiler.  Turkcell abonelerinin İSPARK otoparklarındaki mobil ödeme hizmetinde faydalanmak için, bir kereye mahsus kullanılan aracın plakasını "Kayıt 34XX000" yazarak 7275'e (PARK) kısa mesaj atması gerekiyor. Üye olunduktan sonra bir park yerine gidildiğinde İSPARK tabelasında yazan o lokasyonun kodu 7275'e kısa mesajla yollanıyor. İşlem sonucu size SMS ile ulaştırılıyor. Park yerindeki görevli de elindeki el terminali vasıtasıyla aracın otopark ücretinin ödendiğini kontrol edebiliyor. SMS PARK hizmeti, ilk aşamada bazı pilot caddelerde uygulandıktan sonra 2009 yılında İstanbul'daki tüm İSPARK otoparklarında kademeli olarak yaygınlaştırılacak.
Projeyi Kadir Topbaş tanıttı
Yeni uygulama hakkında yapılan tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, BELBİM Genel Müdürü Ahmet Kozakoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, Turkcell Katma Değerli Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar ve çok sayıda davetli katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan ulaşım ve park sorununa katkı sağlayacak çözümler bulmaya çalıştıklarını ve bu alanda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Uygulama patenti İSPARK'a ait olan "El terminali destekli kısa mesaja (SMS'ye) dayalı park sistemi" ile de artık araba park etmenin eskiye göre daha kolay olacağının altını çizdi. İstanbul'un önemli sorunlarında biri olan park sorununa kalıcı çözümler üretmek ve değnekçi terörünü ortadan kaldırmak için İSPARK'ı İstanbul'a kazandırdıklarını söyleyen Kadir Topbaş, yıllık cirosu 100 Milyon YTL'ye varan İSPARK'ın 1,5 milyar dolarlık bir şirket olduğunu ve bu değerin her geçen gün artarak büyüdüğünü belirtti

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3