iKi YAKA BiR ARAYA GELDi

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesini, MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş kazandı.

iKi YAKA BiR ARAYA GELDi

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesini, MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş kazandı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
iKi YAKA BiR ARAYA GELDi

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesini, tam 1 milyar 813 milyon dolara Avrupa yakasını da işleten MMEKA A.Ş'nin alması “İstanbul'un iki yakası bir araya geldi” dedirtti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın düzenlediği Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AYEDAŞ) özelleştirme ihalesini, 1 milyar 813 milyon dolara MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş kazandı. Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı ortaklığı olan şirket daha önce de İstanbul Avrupa yakası için düzenlenen elektrik dağıtım ihalesini aldı.

Açık artırmada 4 firma çekilerek sadece MMEKA ve Yıldızlar SSS kaldı. MMEKA 1 milyar 813 milyon dolar teklif verince, Yıldızlar SSS  ihaleden çekildi ve ihaleyi MMEKA kazandı. İhalenin ardından bir açıklama yapan MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, fiyatın normal olduğunu söyledi. İhalenin kendilerini biraz zorladığını ifade eden Kazancı, “Eğer bir tur daha dönseydik farklı olabilirdi” dedi.

İstanbul'un kendileri için önemli olduğunun altını çizen Kazancı, her iki yakayı da işletmenin daha kolay olacağını belirtti. Yüksek bedellerin ardından elektrik fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya ise kazancı; “Bizler kiracıyız. Mal devletindir, fiyatı yine devlet kontrol edecektir. Biz keyfi bir fiyat artışı yapamayız” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72