Hırsızın fotoğrafını çek

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, NOD32 ve...

Hırsızın fotoğrafını çek

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, NOD32 ve...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Hırsızın fotoğrafını çek
Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, NOD32 ve Smart Security ürünlerinin 6'ncı sürümlerini kullanıma sundu.
ESET, çığ gibi büyüyen siber suç dünyasına karşı mücadele edecek ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security ürünlerinin 6'ncı sürümlerini yapılan basın toplantısıyla tanıttı.

Sosyal Medya Tarayıcısı
Facebook dünyada 1 milyar, Türkiye'de ise 32 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu büyük ilgiye siber suçlular kayıtsız kalmıyor. Sosyal medya ve özellikle de Facebook'ta artan zararlı yazılım ve oltalama (Phishing) faaliyetlerine karşı ESET, yeni bir önlem geliştirdi. ESET Sosyal Medya Tarayıcısı, kullanıcıların hesaplarını, duvarlarını, haber kaynaklarını ve özel mesajlarını bulaşıcı içeriğe karşı, kullanıcılar oturum açmamış olsalar bile koruyor. Bulaşıcı bir kod tespit edildiğinde kullanıcı e-posta aracılığı ile uyarılıyor. Uygulama aynı zamanda kullanıcının arkadaşlarını da duvarlarında yer alabilecek bulaşıcı bağlantılara karşı kontrol ederek koruyor.

Hırsızın fotoğrafını çek

Dünyada her 50 saniyede, bir laptopun çalındığı tahmin ediliyor. ESET'in Smart Security 6 ürününde sunduğu Anti-Theft (Hırsızlık Önleme) özelliği, kayıp dizüstü bilgisayarların yerini tespit edebilmeyi, çalınmış olabilecek bilgisayarın ekranında gerçekleştirilen eylemleri izleyebilmeyi ve hatta dahili kamera üzerinden hırsızın fotoğrafının çekilmesini sağlıyor. Anti-Theft özelliği ile bilgisayardaki veriye erişim engellenebiliyor veya silinebiliyor. Dijital tehditlere karşı tam kapsamlı koruma sunan ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security 6, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 ile uyumlu.

Siber suç dünyası ürkütücü şekilde büyüyor

Basın toplantısında konuşan ESET Türkiye CEO'su Alain Soria, 2011 yılında 12,5 milyar dolara ulaşan siber suç dünyasının para hacminin 20 milyar doları bulduğunu tahmin ettiklerini söyleyerek "Bu dünyanın yarattığı zarar ise en az bunun 5 katı" açıklamasında bulundu. ESET'in yazılımlarıyla, siber suçluların çabalarını engelemeye çalıştığı ifade eden, Soria, bugün dünyada 100 milyondan fazla kişinin ESET'in güvenlik ürünlerini kullandığını, Türkiye'de de her üç kişiden birinin bilgisayarına ESET yüklediğini ifade etti.

Global siber hırsızlar Türkçe öğrendi

Türkiye'nin 32 milyon Facebook kullanıcısı ve 25 milyar doları aşan yıllık e-ticaret hacmiyle global siber suçluların ilgi odağı haline geldiğini belirten Alain Soria, "Eskiden İngilizce metinlerle kullanıcıları ağına düşüren yabancı siber korsanlar, Türkçe içerik üretmeye başladı. Son dönemde e-mail yoluyla gönderilen yurtdışı kaynaklı ama Türkçe yazılmış sahte kredi kartı veya sahte GSM faturalarına çokça rastlıyoruz" bilgisini paylaştı.

Nitelikli suçlular artacak

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, toplantıda 6'ncı sürümlerin öne çıkan özelliklerini aktarırken, çalışmalarını Hollanda'da sürdüren ünlü virüs avcısı ESET Kıdemli Araştırmacısı Righard Zwienenberg ise virüslerin gelişimini aktardı. Zararlı yazılım yazmanın eskiden daha kolay olduğunu belirten Zwienenberg, "Gelişen teknoloji ve alınan önlemler virüs yazarlarının da işini zorlaştırıyor. Şimdi zararlı yazılım hazırlamak eskisinden zor, önümüzdeki dönemde ise daha da karmaşık olacak. Ama bu çabadan vazgeçmeyecekler, bu nedenle zeki ve nitelikli suçluların sayısında artış bekliyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72