“Gümüşsuyu Mahallesi hizmet görmüyor”

Beykoz Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Aziz Öztürk, gazetemize içini döktü. Mahallenin kanalizasyon sorunundan, trafik ve imar sorunlarına kadar birçok sorunu dile getiren Muhtar Öztürk, laf değil hizmet istiyoruz” diyor.

“Gümüşsuyu Mahallesi hizmet görmüyor”

Beykoz Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Aziz Öztürk, gazetemize içini döktü. Mahallenin kanalizasyon sorunundan, trafik ve imar sorunlarına kadar birçok sorunu dile getiren Muhtar Öztürk, laf değil hizmet istiyoruz” diyor.

11 Eylül 2018 Salı 15:04
“Gümüşsuyu Mahallesi hizmet görmüyor”

Beykoz’un köklü mahallerinden Gümüşsuyu Mahallesi birçok hizmetten henüz nasibini almamış. Bu çağda mahallenin henüz kanalizasyon sorunun olması içler acısı bir durum. Birçok sorunla boğuşan ve mahallenin hizmet alması için uğraşan muhtar Aziz Öztürk, sorunlarını gazetemize anlattı. Artık çözüm istediklerini vurgulayan Mahalle Muhtarı Öztürk ‘ün açıklamalarının satır başları şöyle:

Kanalizasyon sorunu niye çözülmüyor?

Karlıtepe’deki kanalizasyon sorunları mevsimsel geçişler bahane edilerek sürekli ertelenmektedir. Planlar çıkmasına rağmen kanallarla alakalı çalışma yapılmıyor. Karlıtepe’de cami ve okulun bulunduğu yerden başlayarak kanalların ivedilikle bağlanması lazım. Belediye 11 hanenin kanalını halen bağlamadı. Bu noktalardaki pis sular boğaza akıyor. Bu mağduriyet yüzünden sağlık sorunları oluyor. Foseptik çukurları çocukların olduğu noktalarda tehlike saçıyor. Fetihtepe’de yine aynı sorun var. Yine Çifte Havuzlar Çakıltaşı Sokak’ta bulunan kanalın üstünün de kapatılması ve buraya ışıklandırma yapılması gerekmektedir.

Cadde olmuş otopark

Mahallemizde trafik sorunu da mevcut. Şehit Bülent Kocabıyık Caddesi’nde yeterli yaya yolu yok. Vatandaş araç yolunu kullanıyor. Engelli vatandaş için zaten cadde hiç müsait değil. Yol olmuş otopark, yaya yolunun genişlemesi gerekir. Mahallemizde cumhurbaşkanlığımızın girişimleri ile yapılan engelli okulu son derece önemli her şey bittiğinde burası 1 numaralı okul olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Vatandaş bu paraları niye ödesin?

Beykoz’da kimseye imtiyaz tanınmamalı. Biri kalkıp 3 katlı bina yapabiliyor ama diğeri çivi bile çakamıyor. Bu adaletin sağlanması gerekir. Yine milli emlak üzerinden bazı vakıfların parasını vatandaş veriyor. Bir vatandaşın 500 m2 yeri varsa 100 m2 si vakfa geçmiş oluyor. Vakfın yer parasını vatandaş niye ödesin. 300 lira ödenecek yere 500 lira ödeniyor. Yazıktır günahtır.

İBB olmazsa vay halimize!

İBB olmasa Beykoz’un hizmet göreceği yok. Yazışmalarımıza belediye hiçbir cevap veriyor. Beykoz’un merkezinde bir evlendirme dairesi bile yok. Hekimbaşı’ndaki evlendirme dairesine Tokatköy’den vatandaş hangi imkanlarla gitsin? Meclis binası neden bu iş için kullanılmıyor?

Belediye muhtarlıklara ödenek ayırmalı

Muhtarlıklarımızın ciddi sorunları var. Çoğu muhtarımız elektrik, su parasını cebinden veriyor. 8. Madde bize niye uygulanmıyor. Sistemin bizi kabul etmesi lazım. Beykoz belediyesi nüfus, emlak ve çöp vergilerine göre muhtarları ödenek (fon) ayırması gerekir. Kaymakamlıkta bu ödenekleri denetlesin. Sonuçta biz muhtarlar sürekli arazideyiz. Ama burada sabit biz sekretaryamız yok. Bunu bulunduracak gücümüz de yok. Yine hizmet aracımız yok ulaşımı kendi imkanlarımızla sağlıyoruz. Daha iyi bir hizmet için bunların sağlanması şart.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3