Eti Gümüş Tesisleri gözlem altında

Tavşanlı ilçesinde bulunan Eti Gümüş Tesisleri'ni sıkı gözlem altına aldı.

Eti Gümüş Tesisleri gözlem altında

Tavşanlı ilçesinde bulunan Eti Gümüş Tesisleri'ni sıkı gözlem altına aldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Eti Gümüş Tesisleri gözlem altında

Eti Gümüş Tesisleri gözlem altında

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Eti Gümüş Tesisleri'ni sıkı gözlem altına aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kütahya Tavşanlı Eti Gümüş Tesisleri'nin 7 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen çamur padoklarındaki çökme nedeniyle sıkı gözlem altına alındığı belirtildi.

Oluşturulan Bilimsel Komisyon'un bakanlık yetkilileriyle birlikte bölgeyi iki kez ziyaret ettiği, gerekli incelemelerin yapıldığı ve alınması gereken önlemlerin ilgililere iletildiği belirtilen açıklamada, bakanlığın hem fabrikada çalışan hem de yakın çevrede yaşayan vatandaşların sağlığı ile ilgili en küçük riski dahi değerlendirdiği bildirildi.

Bilimsel kurulun önerileri doğrultusunda içme ve kullanma sularının günlük olarak incelendiği ifade edilen açıklamada, işçilerden ve aynı yerleşkede oturan vatandaşlardan kan ve idrar örneklerinin alındığı kaydedildi.

Bakanlığın çevresel örneklerden numuneler topladığı belirtilerek, "Tüm numunelerin analizleri ise halen devam etmektedir. Yapılan analizlerde siyanürle ilgili zehirlenme saptanmamıştır. Ancak bazı işçilerde başta kurşun olmak üzere bazı ağır metallerde normal değerlerin üzerinde sonuçlar tespit edilmiştir. Bu işçilerle ilgili Meslek Hastalıkları Hastanesi gerekli önlemleri almış, tedavi ihtiyacı olanların tedavi planlamasını yapmıştır" denildi.

Bu konunun Kütahya Sağlık Müdürlüğü ve bakanlığın ilgili bütün birimleriyle yakından izlendiği kaydedilen açıklamada, yapılan epidemiyolojik inceleme sonucunun bilim kurulu tarafından tekrar inceleneceği belirtildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3