Erdoğan olay yerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi....

Erdoğan olay yerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi....

14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:12
Erdoğan olay yerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi. Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 238, yaralı sayısının ise 80 olduğunu açıkladı...

Başbakan Erdoğan basın toplantısı yapıyor

"Soma'da yakın tarihimizin en büyük iş kazalarından birine şahit olduk. Yangın nedeniyle 238 işçiyi kaybettik. 80 işçiyi de yaralı olarak kurtardık. Bunların 19'u şu an iti bariyle taburcu edildi. "

"Tahamülü son derece meşakatli bir süreçten geçiyoruz. Ekmek parası için canlarını kaybeden işçilerin mekanları cennet olsun."

"Geride kalan acı 77 milyonun ortak acısıdır. Hem vefat eden kardeşlerimizin hem de milletimizin başı sağolsun. yaralı kardeşlerimizi de allahtan acil şifalar diliyorum . Kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesini sağlayan medya mensuplarına teşekkür ederim."

"Kendi hayatlarını riske atarak arama kurtarma çalışmalarına katılan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum".

"En yakından en uzağa kadar tüm imkanlarımızı seferber ettik. Enerji ve tabi kaynaklar bakanımızı süratle yola çıkardık."

"Taner Yıldız beyin kontrolünde AFAD Kızılay, Emniyet sağlık ekipleri uzmanlar yakın çevreden ekipler bölgeye teşekkül ettiler."

"Vefat eden kardeşlerimizin süratle otopsileri yapıldı. "Vefat eden kardeşlerimizin üzerlerinde kimlikleri yok. Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor"

"Bu hassas dönemde sadece yetkililerin açıklmalarının dikkate alınmasını istiyoruz"

Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum."

"Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun."

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLIYOR

Erdoğan bu olayın sorumluluğu kime ait diye soran basın mensubuna "Bir gazeteci olarak kömür madenlerinin nasıl çalıştığını takip etmiyorsunuz. " dedi.

Size rakamlar vereyim Türkiye'nin "İşçi sağlığı ve iş güvenliği" açısından başarılı olduğu tespit edilmiştir.

Mart ayında yapılan kontrollerde bir sorun yoktu.

"Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle, tahmini olarak 120 civarında içeride şu anda halen işçinin olduğu söyleniyor"

Erdoğan ölenlerin yakınlarına tazminat verilecek mi sorusuna

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı noktasın bir prosedür bu çalışcak. Bu presedür dışında işverenin yapabilecekleri vardır yapar. Devletin yapacakları vardır yaparız" dedi. 

Şu olayı bir atlatalım definleri yapalım. İşin adli idari boyutunu hallederiz

CHP'li vekilin konuyla ilgili önergesi neden reddedildi sorusuna

"Soma ile ilgili CHP'li milletvekilinin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir ve kendi konuşmasında da Soma ile ilgili bir kelime bulamazsınız. Gerekli cevabı zaten arkadaşlarımız da verdiler. 'Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz' dediler. Olay şu anda, tam böyle bir anda, tam bir suistimal olarak kullanılma gayreti içerisindedir. Bunun istismarına da biz zaten fırsat vermeyiz. Olay zaten mart ayının sonunda olmuştur. Şu anda nisan, mayıs, bir buçuk ay. Böyle bir süre geçmiştir."

'HÜKÜMET İSTİFA'

Bu arada Başbakan Erdoğan'a Soma Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş tepki gösterdi. Grup ısıklarla ve 'Hükümet istifa' sloganlarıyla protesto gösterisi yaptı.

Son Güncelleme: 14.05.2014 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3