CHP'den Hasankeyf'teki dinamitli yıkımlar için soru önergesi

Tanrıkulu, "Hasankeyf'in böyle gelişigüzel şekilde dinamit ile yıkılması talimatını kim vermiştir?"

CHP'den Hasankeyf'teki dinamitli yıkımlar için soru önergesi

Tanrıkulu, "Hasankeyf'in böyle gelişigüzel şekilde dinamit ile yıkılması talimatını kim vermiştir?"

16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:35
CHP'den Hasankeyf'teki dinamitli yıkımlar için soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hasankeyf ilçesinde yetkililer tarafından 'Vadiye yapılacak dolgu sırasında tehlike arz ettiği' gerekçesiyle dinamit ile yıkılan kayalar ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu soru önergesinde, Türkiye’nin en eski yerleşimlerinden biri olan, 12 bin yıllık geçmişi bulunan ve Ilısu Barajı altında kalacak olan Hasankeyf'te kayaların dinamitle yıkıldığı haberlerinin basına yandığını belirtti. Tehlike arz etmeyen ya da düşme ihtimali az olan kayaların da gelişigüzel şekilde dinamitle yıkıldığının rapor edildiğini kaydeden Tanrıkulu, "Kayaların düşürüldüğü yerlerde kilise kalıntıları ve eski kayadan yapılmış şaraplıklar bulunduğu, düşen kaya parçalarının Kilise kalıntılarına ve şaraplıklara geri dönüşü olmayan zararlar verdiğinin de tespit edildiği yine basına yansıyan haberler arasındadır" dedi. 
CHP'li Tanrıkulu Başbakan Binali Yıldırım'a, kayaların böyle gelişigüzel şekilde dinamit ile yıkılması talimatını kimin verdiğini sordu.
 

Ne olmuştu:

Geçtiğimiz günlerde Batman'da bulunan 12 bin yıllık geçmişi olan  ve Ilısu Barajı altında kalacak olan  hasankeyf kayaları dinamitle patlatılmaya başlanmıştı ve olay basına yansımıştı. Dinamitlerin kayalara zarar verdiğine dikkat  çeken Hasankeyfi Yaşatma Girişimi ,patlamayla ilgili tepki göstermişti.

Anahtar Kelimeler:
CHPDinamitHasaneyfBaraj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3