ÇEKMÜDER'DE DEPREM

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) Başkanı Yahya Çağatay istifa etti.

ÇEKMÜDER'DE DEPREM

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) Başkanı Yahya Çağatay istifa etti.

09 Temmuz 2013 Salı 15:09
ÇEKMÜDER'DE DEPREM

ÇEKMÜDER’DE DEPREM

DERNEK LAV MI EDİLİYOR?

 

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) Başkanı Yahya Çağatay istifa etti. Üye müteahhitler derneği bu noktalara getiren kişilere hesap sormak için hareke geçmeye hazırlanırken, dernek mülkünün ise ne olacağı ise muamma.  

Çekmeköy müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER)’de beklenen oldu. Son bir senede varlığı ile yokluğu belli olmayan ÇEKMÜDER Başkanı Yahya Çağatay istifa etti. ‘Emanetçi başkan’  yakıştırılması yapılan Çağatay’ı yerine ise jet hızıyla Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Salih Bolelli getirildi.

Zorlama başkan ile bu kadar olur!

ÇEKMÜDER’de bu çöküşü hızlandıran asıl olay ise geçen kongrede yaşandı. Derneğin kurucu başkanı Hakkı Çelik, dernek içindeki etkinliğini kaybetmemek için yerine Yahya Çağatay’ı getirtti. Bu adeta dernek içinde ‘Yatay geçiş’ olarak algılandı. Diğer aday Öztürk Balcı’nın kazanmaması için elinden geleni ardına koymayan Çelik ve arkadaşları, bunda başarılı oldu. ÇEKMÜDER Yahya Çağatay ile birlikte sürekli güç kaybetti. Son bir senede neredeyse hiçbir etkinlik yapmayan dernek, müteahhitler üzerindeki etkinliğini de kaybetmişti. Başkan Yahya Çağatay, ‘Hakkı Çelik’in emanetçisi’ etiketinden kurtulamadığı gibi, yakın çevresine  “Ben bu işi zaten hatır için yapıyorum, Başkanlık bana göre değil” demesi üyeler tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Üyeler: “Bunun hesabını sorarız”

Yahya Çağatay’ın istifasının ardından üyeler ise büyük hayal kırıklığı yaşadığı gibi bu işin sorumlularından hesap sormak için de harekete geçiyor. “Bizim kongrede kullandığımız oylar yalan oldu” diyen dernek üyeleri “bugüne kadar verilen emeği iç edenlerden elbette ki hesap soracağız” diyor. Kurucu Başkan Hakkı Çelik’e de tepki gösteren üyeler, “Kendisi yerine Yahya Çağatay’ı  getirmesi başlı başına yanlıştı.  Çağatay’ın Çekmeköy ile zaten duygusal bir bağı yoktu, ofisi bile Ümraniye’de. Hakkı çelik dernek içindeki etkinliğini kaybetmemek için Yahya Çağatay’ı getirip derneği adeta pasifize etti ve bu sonuç da kaçınılmaz oldu.

Dernek Mülkü Devlete mi geçiyor!

Çekmeköy Müteahhitler Derneği’nde bu istifanın ardından belirsizlikler sürüyor. Jet hızıyla başkanlığa getirilen Salih Bolelli ile birlikte derneğin siyasallaştığı görüş hakim oldu. Bu atamayla birlikte derneğin çöküşünün hızlanacağı hatta lav olabileceği konuşulmaya başlandı. Dernekten umudunu kesen  üyelerin tek derdi ise artık dernek mülkü. Verdikleri bağışlarla alınan dernek mülkünün akıbeti belirsiz. Çünkü yasalara göre dernek lav edilirse, derneğin tüm mülkleri devlete geçiyor. Dernek üyeleri oluşan bu olumsuz tablolar karşısında sessiz kalmayacak gibi görünüyor. ÇEKMÜDER’in akıbetinin ne olacağını tüm Çekmeköy kamuoyu merakla beklemeye devam ediyor.

 

 

Son Güncelleme: 09.07.2013 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3