Çekmeköy'ün yardımları Van'ın köylerine ulaştı

Çekmeköy Belediyesi'nin Van Erciş'te sahiplendiği 3 kardeş köye yardımlar...

Çekmeköy'ün yardımları Van'ın köylerine ulaştı

Çekmeköy Belediyesi'nin Van Erciş'te sahiplendiği 3 kardeş köye yardımlar...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'ün yardımları Van'ın köylerine ulaştı

Çekmeköy Belediyesi'nin Van Erciş'te sahiplendiği 3 kardeş köye yardımlar ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı liderliğinde yapılan Van'a Gönül Köprüsü projesi kapsamında İstanbul'daki 26 ilçe belediyesi Van'da köylere yardım için seferberlik başlattı. Proje kapsamında Çekmeköy Belediyesi, Ekiciler, Gözütok ve Nişancı Köylerini kardeş köy ilan etti.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ekip köylerde inceleme yapmak üzere Van'a gitti.  İlk belirlemelere göre depremde yıkım yaşanmayan köylerde korkunun ve üzüntünün hâkim olduğu, bu nedenle halkın evlere giremediği tespit edildi.  Sokakta kalan halkın ihtiyaçları doğrultusunda belediye ve halk iş birliği ile hazırlanan yardım malzemeleri tıra yüklenerek Erciş'e gönderildi.

Çekmeköy Belediyesi, 7.2'lik depremin vurduğu Van'da kış mevsiminin gelmesiyle ikiye katlanan zor hayat şartlarının biraz olsun giderilmesi için gönderilen acil yardım malzemelerinin haricinde köylülerin talebi üzerine kalıcı eserler de yapmayı hedefliyor. Belediye ekiplerinin 1 hafta kaldığı köyleri dolaşması sonucunda öne çıkan ihtiyaçlardan okul, cami gibi yapıların inşası gündeme alındı.

Başkan Ahmet Poyraz, “Van'a gönderilen ekiplerin bize bildirdiği acil ihtiyaçları vatandaşımızla el ele vererek Vanlı kardeşlerimize ulaştırdık. Köylerimizin birinde tuvaletleri dışarıda olan sadece 3 derslikli bir okul varmış. Yavrularımızın iyi eğitim alabilmeleri için o köyümüze okul yaptırabiliriz. Planlarımız arasında köy odaları yaptırmak da var” dedi. Başkan Poyraz ayrıca, eşi vefat eden ve hastalığı nedeniyle gözlerini de kaybetmek üzere olan 5 çocuklu bir babanın da Kardeş Aile Projesi'ne dâhil edileceğini söyledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3