Çekmeköy Belediyesi borç batağında mı? 21 okul yerini devrediyor!

Belediye Meclisi’nde bir günde 33 gündem maddesi görüşüldü. Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait 21 okul yerinin borçlara karşılık maliyeye devri ve araç kiralama ihalesinde mutabakat sağlanamadı. CHP grubu ‘Ortada örtülü bir durum’ var diyerek ret oyu verdi.

Çekmeköy Belediyesi borç batağında mı? 21 okul yerini devrediyor!

Belediye Meclisi’nde bir günde 33 gündem maddesi görüşüldü. Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait 21 okul yerinin borçlara karşılık maliyeye devri ve araç kiralama ihalesinde mutabakat sağlanamadı. CHP grubu ‘Ortada örtülü bir durum’ var diyerek ret oyu verdi.

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:34
Çekmeköy Belediyesi borç batağında mı? 21 okul yerini devrediyor!

Borçlara karşılık 21 okulun devri gündem oldu!

Çekmeköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı son oturumunda dikkat çeken gündem 33 gündem maddesi görüşüldü. Bu 33 maddenin 21 tanesi okul yerlerinin devri olması ise dikkat çekici idi. Belediye bu güne kadar olan Vergi ve SGK borcu ile bundan sonra doğabilecek Vergi ve SGK borçlarına mahsup edilmesi gerekçesi ile 21 okul yerinin Maliye Hazinesi’ne devrini istedi. CHP grubu. Geri dönüşü olmadığı için ve yerel yönetimlerini güçlendirilmesi gerekirken bütün yetkilerini merkezi yönetimlere devredeceği gerekçesi ile ret oyu verdi. Gündem maddesi oy çokluğu ile geçti. Bir diğer dikkat çeken gündem maddesi ise Belediyenin 39 yıllığına araç kiralama için meclisten yetki istemesi. CHP grubu bu önergeye de ret oyu verirken önerge oy çokluğu ile geçti.

“Ortada örtülü bir durum var”

CHP Grup başkan Vekili Ünal Bellek görüşülen önergelerle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Gazetemiz aracılığı ile kamuoyunu bilgilendiren Bellek, “

33 gündem maddesi görüşüldü. 1 tanesi araç kiralaması ile ilgili. ‘39 aylığına araç kiralama için ihale yapılsın mı?’ teklifi sunuldu. Ancak CHP grubu olarak ihalenin şeffaf olması için bazı konuların netlik kazanmasını istedik. 2018’de kaç araç kiralandı?, bunlar hangi gerekçelerle kimlere tahsis edildi?. Bununla ilgili bir liste istedik. Ancak alamadık. Ortada örtülü bir durum var. Araçların kime, hangi kamu hizmetinin görülmesi için tahsis edildiği belli değil. Cenaze, servis ve belediye hizmetlerinin görülmesi için tahsis edilecek araçlara hiçbir itirazımız yok. Araçların, marka, modeli, sınıfları nedir? Bunlarla ilgili tatmin edici bir cevap alamadığımız için bu teklife de hayır oyu verdik.

“Yerel yönetim yerine merkezi hükümet güçlendiriliyor”

Mecliste bir önemli gündem daha vardı. Mülkü belediyeye ait 21 okul yerinin Maliyeye Hazinesine devri. Bu gayrimenkuller gerek geçmişteki köy tüzel kişiliğinden, gerekse 3194 sayılı 15 ve 16. maddeye göre vatandaşın belediyeye bedelsiz terk etiği yerler var. Ayrıca yapılan imar uygulaması ile reesen terk edilen yerler ve 2981/3290 sayılı yasanın 10. Maddesinde ıslah imar planında mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait olan okul ve okul yerlerini kapsıyor.

Yerel yönetimlerin güçlenmesi gerekirken bu devir ile merkezi hükümet güçlendiriliyor. Bu ilçede oturan sakinlerin söz hakkı ortadan kalkıyor. gerekçeleri ise; bu güne kadar olan vergi ve SGK borcu ve bundan sonra doğabilecek borçlara mahsup nedeni ile devir yapılıyor. Buralara verilmesi gereken paralar hangi kaynaklara aktarılacağı ise belli değil. Bu nedenlerden dolayı gurup olarak hayır oyu verdik. Geri dönüşü olmayan böyle bir teklife imza atmak istemedik” dedi.

“Şeffaf olan, halkın yaranına olacak her şeye varız” diyen Ünal Bellek, “Örneğin Aile sağlığı merkezi yapılması amacı ile getiren plan değişikliği teklifine onay verdik. Bu gibi dosyalar gelirse bundan sonrada olumlu bakarız. Önümüzdeki süreçte bizlerde Çekmeköyümüz’ün yararına olacak birçok projeyi meclisimizin gündemine sunacağız” dedi. İlk oturumlarda görüldü ki CHP grubu bu sefer sadece eleştiri değil, çözüm yolları ve projeleri de sunacak. Yine, meclisteki tüm parti gurupları, Çekmeköy’ün yararına güzel şeyler ortaya kayabilirler.

Son Güncelleme: 13.05.2019 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3