Carting tahliyesinde ilginç iddialar!

Şile Ayazma Plajı dolgu alanında bulunan Carting, Şile Belediyesi ...

Carting tahliyesinde ilginç iddialar!

Şile Ayazma Plajı dolgu alanında bulunan Carting, Şile Belediyesi ...

11 Temmuz 2013 Perşembe 15:48
Carting tahliyesinde ilginç iddialar!

Şile Ayazma Plajı dolgu alanında bulunan Carting,  Şile  Belediyesi  tarafından tahliye edildi. Ancak işletme sahibi  Recai Erdil yapılan tahliyenin yasal olmadığını iddia etti.

Şile Ayazma Plajı dolgu alanında bulunan Carting,  belediye ile işletme sahibini karşı karşıya getirdi. Carting, belediye tarafından tahliye edilirken, işletme sahibi Recai Erdil ise yapılan işlemin yasal olmadığını savundu. 

“Tahliye yasal değil”

Erdil,  tahliye olayı ile ilgili şunları söyledi; “Belediye kendi tasarrufunda olduğu iddia ettiği yerin kira sözleşmesinin bittiğini  ve benim onlara kira ödemediğimi iddia ederek, tahliye istediler. Kira kontratım  2009 yılında yapıldı. O yıllarda yerin tasarrufu belediyede idi.  2010 yılı arasında hazine ile yapılan protokol kapsamında yerin üst kullanım hakkı belediye ye aitti.  Bizde kiramızın %70’ini Belediye ye %30’nu hazineye veriyorduk. 2010 yılında biten protokol ile 2013 yılının  Mayıs ayında resmi gazetede yayınlanan yasa ile doğal sit kavramındaki alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi.  Başvurduğum Çevre İl Müdürlüğü ‘bu alan bizim tasarrufumuzdadır. Tahliye etme, kiraya verme veya kira alma yetkisi bize aittir” dedi.  açıklamalarının ardından Belediye ‘benim kiracımdır kira ödemiyor’ diyerek tahliye kararı aldı. Bu yapılan uygulama usulsüzdür ve tamamen hukuk dışıdır” dedi.  Erdil, Ayrıca “Bu usulsüz uygulamadan dolayı da gerekli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere gerekli hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz “  dedi.

 ""

Son Güncelleme: 11.07.2013 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3